Bezienswaardigheden Hannover - Duitslandinfoblog.nl
15920
post-template-default,single,single-post,postid-15920,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Bezienswaardigheden Hannover

Bezienswaardigheden Hannover

17 okt Bezienswaardigheden Hannover

Duitsland staat al jaren in de top van lijstjes met favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. De noordelijk gelegen Duitse deelstaat Nedersaksen is een gebied dat door Nederlanders nog niet zo veel wordt bezocht, maar zeer de moeite waard is. Nedersaksen is met de auto goed aan te rijden vanuit Nederland. De afstand Utrecht – Hannover bedraagt 335 kilometer, reistijd ongeveer 3,5 uur. Deze keer nemen we je mee naar de hoofdstad Hannover in deelstaat Nedersaksen, voor de bezienswaardigheden Hannover.

Bezienswaardigheden Hannover

Bezienswaardigheden HannoverHannover is de hoofdstad van Nedersaksen. Misschien niet een stad die bovenaan het lijstje staat van plekken in Europa die je ooit een keer in je leven moet hebben gezien, maar het is een stad die je aangenaam kan verrassen. Hannover heeft een stadstour gemaakt waardoor het makkelijk is de stad te verkennen. Langs alle bezienswaardigheden Hannover is in het wegdek een 4200 meter lange ’rode draad’ (der Rote Faden)lan van aaneengesloten tegels aangelegd. Deze rode draad loopt langs tientallen markante punten. Een stadsgids, die bij de plaatselijke toeristeninformatie ook in het Nederlands te verkrijgen is, vertelt over de straatjes, monumenten, gebouwen en pleinen.

Nieuwe Stadhuis van Hannover Bezienswaardigheden Hannover

Het is een leuke mooie route om te lopen. Een van de bezienswaardigheden Hannover die je tegenkomt is het Nieuwe Stadhuis van Hannover. Dit gebouw lijkt veel ouder dan het in werkelijkheid is, want het klassiek ogende pand werd begin vorige eeuw pas gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Hannover zwaar getroffen door geallieerde bommen, in totaal 88 bombardementen verwoestten 85 procent van het centrum, maar dit pand bleef wonderwel gespaard. Met een voor Europa unieke booglift (die over een lengte van 43 meter 17 graden helt) kan worden ’gereisd’ naar het bijna honderd meter hoge uitzichtplatform van de koepel van het stadhuis. Vanaf daar hebben we een mooi zicht op de hele stad.

Shopping Paradise

Veel panden zijn na de oorlog opgebouwd. Het stadscentrum is daardoor ruim opgezet en biedt een van Duitslands langste autovrije winkelzones. Winkelen in het gebied van de Marktkirche is een fantastische beleving. Je geniet van de mooie omgeving en ontdekt een klein stukje over de geschiedenis van de stad. Twee minuten lopen vanaf de Marktkirche is de historische binnenstad van Hannover gevestigd: de Altstadt. Het motto ‘Small is Beautiful’ beschrijft precies het karakter van deze stad: het is er klein, maar het heeft zeer veel te bieden. Kleine speciaalzaken, elegante boetiekjes en gezellige pubs vullen de straten van Altstadt. Of je er nu op zoek bent naar schoenen, kleding of literatuur: een wandeling door de oudste wijk van Hannover is altijd de moeite waard!

Dierentuin Hannover

De Hannover Erlebnis Zoo is één van Duitslands populairste dierentuinen. Ruim 3.000 verschillende dieren zitten hier verspreid over zeven themawerelden. Tijgers, pythons en de pasgeboren olifantjes kun je observeren in het junglepaleis. Per boot vaar je door de savanne om de Afrikaanse cultuur op te snuiven en de natuurlijke verblijven van de dieren te aanschouwen. De Australische Outback met zijn kangoeroes en de wolven van de Amerikaanse Yukon Bay ontbreken niet. Ook kun je een kijkje nemen bij de dagelijkse dierenshows en voederbeurten. Voor de kleintjes is er het kinderparadijs Mullewapp met de knuffelweide.

Herrenhäuser Garten

Bezienswaardigheden HannoverAan de rand van de stad ligt Herrenhäuser Garten, een van Europa’s belangrijkste baroktuinen. Keurvorstin Sophia heeft het bijzondere hart van de tuin ontworpen: der Groβe Garten. Sophia heeft ervoor gezorgd dat de mooie tuinen nu al ruim driehonderd jaar tot de meest geliefde attractie van Hannover behoren met de prachtige beeldhouwwerken, kunstig gesnoeide hagen en een fontein die een verbazingwekkende zeventig meter hoge waterkolom bezit. Tegenwoordig bieden de prachtig onderhouden tuinen een scala aan uitgaansmogelijkheden en concerten aan gedurende het hele jaar.

Geen reactie's

Geef een reactie