Bezienswaardigheden in Hamburg - Duitslandinfoblog.nl
16213
post-template-default,single,single-post,postid-16213,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Bezienswaardigheden in Hamburg

Bezienswaardigheden in Hamburg

29 mei Bezienswaardigheden in Hamburg

Hamburg is niet alleen een overstappunt voor vluchten naar Noord-Europa maar het is ook een stad die u veel te bieden heeft. Hamburg is één van de leukste steden in Europa en de op één na grootste stad van Duitsland. De havenstad Hamburg ligt aan de rivier de Elbe en heeft de meeste bruggen ter wereld: wel meer dan 2300 stuks! Meer dan Londen, Amsterdam en Venetië bij elkaar. Deze bruisende stad heeft een oneindig nachtleven met coole clubs en hippe cafés. Zo kent Hamburg ook een groot aanbod aan kunst en cultuur. Alles is op loop- of fietsafstand (een fiets huren is aan te raden) en de prijzen zijn goed te betalen. In deze blog enkele bezienswaardigheden in Hamburg.

Bezienswaardigheden in Hamburg

Speichterstadt Bezienswaardigheden in Hamburg
Letterlijk vertaald betekend Speicherstadt, stad van de magazijnen.  Tijdens de tweede wereldoorlog zijn vele historische gebouwen verwoest door bombardementen. Daardoor heeft de stad een mooie combinatie van oude en nieuwe architectuur. Een voorbeeld hiervan zijn de bakstenen pakhuizen op het water in de wijk Speicherstadt. Deze pakhuizen zijn na de oorlog herbouwd en nu opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst!

Rathaus Bezienswaardigheden in Hamburg
Dit neo-renaissancistische gebouw dateert van het einde van de 19e eeuw. Het is één van de mooiste gebouwen van Hamburg. Het Rathaus domineert het stadscentrum met zijn indrukwekkende architectuur. Het gebouw heeft 647 kamers en doet daarmee niet onder voor een groot paleis als Buckingham Palace. Vandaag zijn de Senaat en het Parlement er ondergebracht. Er worden meerdere rondleidingen per dag georganiseerd en in de inkomhal zijn er regelmatig gratis tentoonstellingen. In de lobby worden regelmatig concerten of tentoonstellingen gegeven.

Shoppen
Shopaholics kunnen bij een bezoek aan Hamburg de winkels aan de Neuer Wall en de Jungfernstieg niet overslaan. Behalve winkelen kunt u ook een rondvaart boeken om te genieten van de prachtige gebouwen. Zo kent Hamburg een groot aanbod aan kunst en cultuur. U kunt genieten van kunst in de Kunsthalle (een kunstgalerij.

Sankt Pauli Bezienswaardigheden in Hamburg
Nadat u overdag Hamburg heeft bezocht, is de avond is voor de Reeperbahn; een trekpleister van formaat. Het uitgaansgebied van Hamburg ligt grotendeels in ‘der Kiez’. Je vindt het in de stadswijk Sankt Pauli.  Naast de dames van lichte zeden zijn hier stripclubs, lokale pubs en muziektheaters te vinden. In de winter is er een grote kerstmarkt in de rosse buurt met glühwein, lokaal voedsel en natuurlijk erotische kerstcadeaus.

Japans Kersenbloem Festival

Ieder jaar in mei wordt het Japans Kersenbloem festival georganiseerd. Tijdens dit festival vinden verschillende activiteiten en festiviteiten plaats. Ook wordt er spectaculair vuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk dat duizenden toeristen aantrekt, vindt plaats langs het meer de Alster, dat midden in het hart van de stad ligt.

Eten en drinken

Hamburg kent vele culinaire kanten van streetfoot, vis tot lokale lekkernijen. Voor goedkope restaurantjes zijn Schanze en Karoviertel de beste opties waar je kunt kiezen uit onder andere Aziatisch, Turks of de Italiaanse keuken. Voor liefhebbers van vis is Altona de wijk waar je moet zijn, met haar vele fantastische visrestaurants.

Bereikbaarheid Hamburg

Vanaf Amsterdam Centraal reist u met de trein in ongeveer 6 uur naar Hamburg. Vanuit Nederland vlieg je voor weinig geld vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Hamburg.

Heeft u nog tips voor bezienswaardigheden in Hamburg? Wij horen graag van u.

Geen reactie's

Geef een reactie