Deelstaat Saksen - Duitslandinfoblog.nl
16201
post-template-default,single,single-post,postid-16201,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Deelstaat Saksen

Deelstaat Saksen

22 mei Deelstaat Saksen

De deelstaat Saksen ligt tussen Berlijn en de Tsjechische grens in het oosten van Duitsland. Saksen heeft naast de bekende steden, zoals Dresden en Leipzig ook prachtige natuurgebieden. Een ideale bestemming voor wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën of avontuurlijk klimmen. In de koude maanden ook een prima keuze voor wintersportactiviteiten, zoals langlaufen en skiën.

Karakteristieke marktstadjes

In Saksen zijn door de eeuwen heen prachtige steden en stadjes ontstaan. Hier vindt u karakteristieke marktstadjes zoals Bautzen (de stad met vele torens), Freiberg (de zilverstad), Meissen (de porseleinstad), Seiffen (de speelgoedstad), Zwickau (de autostad) of Görlitz (de gedeelde historische stad). Maar deelstaat Saksen heeft natuurlijk veel meer te bieden. In het bergland viert ambachtelijk vakwerk hoogtij. Ook typische streekgerechten zijn hier volop te vinden.

Dresden Deelstaat Saksen

Dresden is de hoofdstad van Saksen. Dresden werd tijdens de tweede wereldoorlog in de nacht van 13 op 14 februari 1945 zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en de Britten waarbij meer dan 25.000 mensen het leven verloren en 75.000 woningen van de kaart verdwenen. Na de tweede wereldoorlog wilde de communisten in Dresden de restanten van de stad ombouwen tot een socialistische metropool zodat er maar weinig over bleef van het oorspronkelijke Dresden. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger. Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. U vindt hier veel barokke architectuur maar ook liefhebbers van shoppen kunnen hier hun hartje ophalen. De Altmarkt in Dresden bruist van het leven met vele cafeetjes, terrasjes en leuke winkeltjes.

Leipzig Deelstaat Saksen

Leipzig was jarenlang van het Westen afgezonderd dankzij het IJzeren Gordijn. Sinds de hereniging van Duitsland is veel gedaan om de stad een moderne uitstraling te geven. De stad heeft veel historische gebouwen opgeknapt en het centrum biedt prima winkelgelegenheid en ook het uitgaansleven heeft genoeg te bieden. Op muziekgebied blaast Saksen een opvallende noot. Leipzig staat bekend om zijn beroemde componisten zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner en Felix Mendelssohn. In de zomermaanden spelen studenten van het Conservatorium der Musik op straat zodat de bezoeker voortdurend kleine klassieke concertjes kan bijwonen.

Wandelen in deelstaat Saksen

Deelstaat SaksenDe Sächsische Schweiz is een veelzijdige streek; rijk aan culturele erfgoeden en bijzonderheden op het gebied van flora, fauna en geologie. Je kunt er op pad gaan door eindeloze bossen, afdalen in diepe valleien en weer omhoogklauteren door nauwe kloven. Je vindt er middeleeuwse burchten, avontuurlijke, gezekerde routes over geëxponeerde rotsen en prachtige uitzichten. In dit natuurgebied vindt u de Bastei. Dit is een prachtige rotsformatie met steile rotsen langs de oevers van de rivier de Elbe. De Basteibrücke verbindt meerdere rotsen met elkaar. De brug is 76 meter lang en biedt een geweldig uitzicht over de onderliggende kloof. Door zijn veelzijdigheid is het gebied zeer geliefd bij toeristen, wandelaars en bergbeklimmers. Deelstaat Saksen heeft een rijke cultuur en een bloeiende geschiedenis. De mooie natuur, gezellige steden met terrasjes en winkeltjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden wordt door steeds meer mensen ontdekt. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het allemaal!

Geen reactie's

Geef een reactie