Duitse auto's - Duitslandinfoblog.nl
15822
post-template-default,single,single-post,postid-15822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Duitse auto’s

Duitse auto's

27 jun Duitse auto’s

Denk je aan Duitse auto’s, dan denk je al gauw aan vakmanschap, degelijkheid en krachtige motoren. Duitse auto’s staan bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid en de lat wordt ten opzichte van andere automerken, hoog gelegd. Duitsland speelt een hoofdrol in de gehele auto-industrie. Op het gebied van technische ontwikkeling lopen de Duitsers voorop; de eerste elektrische auto op vier wielen werd in 1988 door machinefabriek A. Flocken gebouwd.

Crisis en Duitse auto’s

Tijdens de crisis daalde de verkoop van Duitse auto’s fors, maar inkomsten uit de werkplaatsen stegen wel. Autobezitters lieten hun auto dus eerder maken in plaats van het kopen van een andere (nieuwe) auto. Inmiddels stijgt de verkoop van de Duitse auto’s al weer fors.

Duitse auto importeren

Een auto kopen en importeren uit Duitsland is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is aantrekkelijk omdat Duitse auto’s goedkoper zijn, omdat de belasting lager is en de auto’s bezitten vaak extra accessoires. Als je een Duitse auto naar Nederland hebt gebracht, heb je nog geen kentekenplaten en mag je er nog niet mee rijden. Je moet de auto wel meteen laten verzekeren en dat kan tijdelijk via het chassisnummer. In Nederland zijn een aantal keuringsstations van het RDW. Hier kun je naar toe voor de import van de auto en er is ook een loket van de douane voor de aangifte van de BPM.

Duitse automerken

Iedereen kan gemakkelijk een aantal Duitse automerken opnoemen en gezien de populariteit van de Duitse auto’s zie je er in Nederland dan ook veel op onze wegen rijden. De Duitse autofabrikanten zijn de grootste in de EU en staan in de top 5 van landen die meeste auto’s van de wereld maken.

  • Mercedes Benz

De enorme aandacht voor kwaliteit, innovatie en ontwikkeling maakt Mercedes-Benz tot een van de Duitse automerken die het meest gewaardeerd wordt. Het logo is de driepuntige ster die omsloten is door een cirkel. Opvallend is dat in bijna alle westerse landen de taxi’s een Mercedes-Bentz zijn.

  • Audi

De auto’s van Audi staan bekend vanwege hun hoge kwaliteit, technische innovatie en elegantie. De naam Audi is afgeleid van het Latijnse woord Audire dat ‘Komt dat horen’ betekent.

  • Volkswagen  Duitse auto's

Omdat deze Duitse auto relatief goedkoop is, worden er veel van verkocht. De eerste Volkswagen werd in de Tweede Wereldoorlog in opdracht van Hitler door Ferdinand Porsche gebouwd. Volkswagen staat al jarenlang bovenaan in de top van de meest verkochte auto’s. Met name de Volkswagen Golf scoort goed bij het publiek.

  • BMW

Duitse auto'sDe BMW staat vooral bekend om zijn milieuvriendelijkheid. Het bedrijf heeft een auto ontwikkeld die op waterstof rijdt en ook op de elektrische automarkt speelt BMW een actieve rol. BMW is het premiummerk van de BMW Groep, maar ook Mini en Rolls Roys behoren tot deze groep. Ook motorrijders zijn zeer te spreken over de prachtwerken die geproduceerd worden door BMW.

  • Opel

Opel behoort tot een van de grootste en gerenommeerde Duitse autofabrikanten. Opel is meerdere jaren marktleider in Duitsland geweest. Sinds 1929 maakt Opel deel uit van het Amerikaanse General Motors. Wie kent niet hun slogan “Wir leben auto’s”.

  • Porsche Duitse auto's

Porsche is dé Duitse sportauto. De eigenaar van het autobedrijf is de ontwerper van de eerste Volkswagen, Ferdinand Porsche.

Sjoemelsoftware Volkswagen

In 2015 werd bekend dat Volkswagen wereldwijd en op grote schaal gefraudeerd had met de emissiewaarden van dieselauto’s. Dat heeft de Duitse auto-industrie handenvol geld gekost omdat bij veel auto’s kostbare aanpassingen moesten worden verricht en niet te vergeten de miljarden aan boetes. Hierdoor heeft het imago van de Duitse autofabrikanten een flinke knauw opgelopen. Toch lijkt het vooralsnog weinig invloed te hebben op de verkoopcijfers van dit merk.

Geen reactie's

Geef een reactie