Duitse Nationale Natuurparken - Duitslandinfoblog.nl
15856
post-template-default,single,single-post,postid-15856,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Duitse Nationale Natuurparken

Duitse Nationale Natuurparken

19 sep Duitse Nationale Natuurparken

Duitse Nationale Natuurparken; Duitsland kent 14 Nationale Natuurparken en nog eens 101 natuurparken met een wonderschone natuur. Ideaal voor een weekendje weg bij onze buren, want een deel van de parken ligt op acceptabele rijafstand van Nederland.

Duitse Nationale Natuurparken

Hieronder vindt u een aantal Duitse Nationale Natuurparken die u niet mag missen.

Sächsische Schweiz

Aan de Tsjechische grens op ongeveer 30 kilometer van Dresden ligt het nationale natuurpark Sächsische Schweiz, ook bekend als het Elbsandsteingebirge. Het is een middelgebergte en door de Duitsers wordt dit gebied omschreven als een van de mooiste stukjes Duitsland.  Sinds 1990 is dit gebied een nationaal park. Het erosielandschap komt namelijk uit de krijtperiode en is in Midden-Europa zeer uniek in zijn soort. Hier vind je enorme rotspartijen, diepe ravijnen, hoge kliffen en door het gebied loopt de rivier de Elbe.  De klimsport is hier erg geliefd en ook komen de wandelaars hier aan hun gerief. Ben je niet zo sportief ? Huur een van de vele roeibootjes en bewonder vanaf de rivier de Elbe, het unieke landschap.

Berchtesgaden Nationaal Park

Duitse Nationale NatuurparkenBerchtesgaden Nationaal Park is een van de oudste en beschermede Duitse Nationale Natuurparken gelegen in de Alpen. Het heeft een uniek bergpanorama met diepgroene bossen en prachtige meren. Het park ligt in het zuiden van Beieren en beslaat voor 260 kilometer aan wandelroutes. Je vindt hier berglandschappen, gletsjers en steile rotswanden. Een onmisbaar hoogtepunt van dit park is het Köningssee meer waarin u na het wandelen een frisse duik kunt nemen. Dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De steenbok, de marmot, roofvogels, sneeuwhazen en de steenarend hebben hier hun leefgebied. Breng ook een bezoek aan de fascinerende Wimbachklamm, die met zijn watervallen tot de mooiste bergkloven in de Beierse Alpen behoort.

Nationale Natuurpark Jasmund

Voor de liefhebbers van de Waddeneilanden ligt op het eiland Rügen het uniekste nationale natuurpark van Duitsland waar de bezoekers kennis kunnen maken met een prachtig stukje natuur. Hier bevindt zich naast de op het hoogste punt 117 meter hoge krijtkust, ook de 700 jaar oude beschermde beukenbossen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze beukenbossen sinds 2011 behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed. De mogelijkheden om dit unieke landschap lopend of op de fiets te verkennen, zijn enorm.

Het Sauerland

Dit Duitse nationale natuurpark heeft een langgerekt middelgebergte met toppen rond de 800 meter hoog en ligt op 2,5 uur van de Nederlandse grens. Het heeft lieflijke dorpjes, naald- en loofbossen met prachtige uitzichten. Het Rothaargebirge is de waterscheiding tussen de Rijn en de Weser met talrijke riviertjes en beekjes. De Weg der Sinne is een bekende 154 kilometerlange wandelroute die over de hoofdkam van het Rothaargebirge loopt.

Teutoburger Wald Duitse Nationale Natuurparken

Ook dicht bij huis ligt het nationale natuurpark Teutoburger Wald. Het Duitse natuurgebied ligt 50 kilometer achter Enschede en is het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen. Het heeft uitgestrekte bossen en middeleeuwse dorpjes met hun mooie vakwerkhuizen zoals Tecklenburg. Maar u vindt hier ook oude burchten en de museale kloosters zoals Corvey en Dalheim. Er komen hier diersoorten voor die nog maar zelden voorkomen zoals de zwarte ooievaar, de ooruil, de slechtvalk en de wilde kat. En natuurlijk leeft hier ook wild. In Hardehausen worden Europese bizons beschermd tegen uitsterven. Komt u na een wandeling vermoeid terug, laat u heerlijk verwennen in één van de kuuroorden die deze omgeving rijk is.

Geen reactie's

Geef een reactie