Duitse Waddeneilanden - Duitslandinfoblog.nl
15970
post-template-default,single,single-post,postid-15970,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Duitse Waddeneilanden

Duitse Waddeneilanden

05 dec Duitse Waddeneilanden

In het noordoosten van Duitsland liggen 24 Waddeneilanden. De Duitse Waddeneilanden behoren bij de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Nedersaksen. Er zijn veertien bewoonde en tien onbewoonde eilanden. De Oost-Friese Waddeneilanden bestaan uit zeven bewoonde eilanden: Borkum, Juist, Norderney, Baltrum, Wangerooge, Langeoogen en Spiekeroog. Het woord ‘oog’ betekent eiland en is ook in het Nederlandse Schiermonnikoog te vinden. Kenmerkend voor de Duitse Noordzee-eilanden zijn de eindeloze stranden en de unieke natuur. De Duitse Waddeneilanden liggen Midden in het UNESCO-werelderfgoed Waddenzee. Het verkwikkende klimaat nodigt uit tot ontspanning en actie. De schitterende accommodaties, eersteklas restaurants en grote sportevenementen maken elk verblijf tot een bijzondere ervaring. Alle eilanden zijn autovrij.

Duitse Waddeneilanden; Kuuroorden Duitse Waddeneilanden

Veel Duitse Waddeneilanden hebben het predicaat kuuroord gekregen vanwege de pollenarme en zuurstofrijke lucht en het mineraalrijke zeewater. Er komen veel mensen met allergieën en huidaandoeningen naar de eilanden voor een kuur maar u kunt ook een van de vele wellness centra bezoeken voor een verwenarrangement of massage. Veel hotels op de Duitse Waddeneiland richten zich op wellness vakanties en verwenweekendjes.

Borkum

Het Duitse Waddeneiland Borkum is het grootste van de zeven Oost-Friese eilanden. Toeristen komen hier vooral naartoe vanwege het zeeklimaat en de intacte natuur. Borkum heeft een breed zandstrand. Op het strand bij de promenade kunt u een tweepersoons strandstoel huren, de zogenaamde “Strandkorb”. De zee bij de promenade is rustig want het ligt achter een zandbank. Op de zandbank kunt u met het blote oog de zeehonden zien liggen. U kunt hier wandelen over de eindeloze zandstranden of fietstochten door de unieke natuurlandschappen maken. Vanaf het Nederlandse Eemshaven kunt u de veerboot naar Borkum nemen.

Waddeneiland Juist

Het Waddeneiland Juist is 17 km lang en heel smal. Zelfs bij vloed is het eiland nog steeds maar 500 meter breed. Het eiland beschikt over een breed zandstrand. Naast een wandeling op het wad kun je eveneens lange strandwandelingen maken op Juist. Het strand van Juist is zonder onderbreking bij laag water 20 kilometer langde vaargeul naar Juist is nogal ondiep dus de veerboot uit de Duitse havenplaats Norddeich kan maar één keer per dag op wisselende tijden naar het eiland varen. Een overtocht duurt ongeveer 75 minuten.

Norderney

Duitse waddeneilandenOp het eiland kun je terecht voor zowel cultuur als natuur. Het Duitse Waddeneiland heeft een overweldigende planten- en dierenwereld. Norderney heeft circa 80 kilometer aan fiets- en wandelpaden die je door en langs diverse kwelders, het wad en de duinlandschappen leiden. Het eiland heeft 14 kilometer lang strand van fijn zand. Op Nordeney zijn auto’s toegestaan maar het is de bedoeling dat u de auto zo snel mogelijk parkeert op een van de zeven parkeerplaatsen op het eiland of op een parkeerplaats bij uw hotel. Norderney is eveneens vanaf Norddeic met de veerboot te bereiken. De overtocht duurt ongeveer een uur

Baltrum

Baltrum is het kleinste (Oost-Friese) Duitse Waddeneiland. Het eiland is slechts 5 kilometer lang en nog geen anderhalve kilometer breed wat het aantrekkelijk maakt voor wandelaars. Het strand is breed en bereikt op verschillende plekken een breedte van 200 meter, wanneer het eb is zelfs 300 meter. Het eiland is perfect voor de beginnende surfer en kiter dankzij de zandbanken die voor het eiland liggen, waardoor er geen grote golven zijn. Met de veerboot vaart u in ongeveer 30 minuten van de Duitse havenplaats Neszmersiel naar Baltrum. Het eiland is autovrij.

Wangerooge, Langeoogen en Spieroog

Deze Duitse Waddeneilanden zijn veelzijdig en hebben voor elke doelgroep wel iets te bieden. Ze liggen iets verder van de Nederlandse grens. Alle drie de eilanden leven van toerisme. Op de eilanden vindt u strand, zee, frisse lucht en rust. De eilanden zijn autovrij.

 

Meer lezen over de Duitse Waddeneilanden, lees ook onze blog over het eiland Helgoland.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie