Het Zwarte Woud - Duitslandinfoblog.nl
16189
post-template-default,single,single-post,postid-16189,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud

01 mei Het Zwarte Woud

Het Duitse Zwarte Woud, Schwarzwald, ligt in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg, tegen de Franse grens. Van Karlsruhe tot aan het grootste meer van Duitsland, de Bodensee. Het Zwarte Woud heeft het grootste middelgebergte én het grootste bosgebied in Duitsland. De vele kleine, gezellige dorpjes liggen in een heuvelachtig gebied met veel mooie bossen die veelal bestaan uit dennen- en sparrenbomen. Het Zwarte Woud is met zijn prachtige landschappen en vele uren zonneschijn, een van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. Freiburg is de hoofdstad van de regio.

Voor elk wat wils

Het Zwarte Woud is door zijn prachtige natuur één groot wandel- en fietsparadijs. De keuze aan wandelroutes is hier erg groot. Het grootste deel van het Zwarte Woud is glooiend en voor de doorsnee wandelaar makkelijk te belopen. Je kunt uren onderweg zijn zonder iemand tegen te komen. Voor de fietsers is de Südschwarzwald-route een aanrader. Maar u vindt hier ook kloosters, burchten en kastelen. En wat dacht u van heerlijk relaxen? Het Zwarte Woud heeft uitgebreide mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van verschillende thermale baden, massages en wellness. De kuuroorden Bad Wildbad, Baden-Baden en Bad Herrenalb beloven geneeskracht en verlichting van klachten met geneeskrachtig water door de natuurlijke bronnen. Ze hebben een lange en rijke traditie.

Enkele bezienswaardigheden in Het Zwarte Woud

Freiburg Het Zwarte Woud
Freiburg im Breisgau ligt midden in het Zwarte Woud en heeft een van de mooiste historische stadskernen van Duitsland. In deze studentenstad vindt u vele gezellige cafeetjes en kroegjes. In de restaurants kunt u genieten van de Badische keuken. Tijdens een wandeling door de oude binnenstad kunt u de Freiburger Münster niet missen. Deze toren is 116 meter hoog en is een van de mooiste sacrale bouwwerken van Duitsland. Er is hier veel te zien en een suggestie is dan ook om een rondleiding onder begeleiding van een gids te maken om zo de vele geheime tekens en plekjes in de stad te ontdekken.

Titisee Het Zwarte Woud
De Titisee ligt op een half uur rijden van Freiburg en behoort tot de populairste bestemming in het Zwarte Woud. De Titisee ligt aan een sprookjesachtig meer dat twee kilometer lang en een halve kilometer breed is. U kunt hier alle watersporten die u zich kunt bedenken, uitoefenen. Langs de promenade zijn vele souvenirwinkels en het is dé plek om een koekoeksklok, gerookte ham, kirsch en schwarzwalderkirschtorte te kopen.

Schaffhausen Het Zwarte Woud
Schaffhausen staat natuurlijk bekend om de Rheinfall waterval, de grootste waterval van Europa. Je kunt een boottocht maken in het bassin onderaan de waterval. Je voelt hier de enorme kracht van het water. Er is een mogelijkheid om tijdens de boottocht naar de beroemde rots in het midden van de waterval te varen waarna je de rots op kunt wandelen via een trap en een prachtig zicht over de waterval krijgt. Maar deze stad heeft ook indrukwekkende gebouwen, gevels en fonteinen. Op een heuvel staat een oud fort met een indrukwekkend uitzicht. In het Zwarte Woud zijn diverse watervallen te vinden die allemaal een bezoek waard zijn.

Wil je nog meer tips over wat te doen in het Zwarte Woud? Lees onze eerder verschenen blog over dit onderwerp.

Vervoer naar het Zwarte Woud

De snelste autoroute naar het Zwarte Woud gaat via Venlo en de A61 (de linksrheinische Autobahn) naar Mannheim en vervolgens verder via de A5 richting Mannheim en Karlsruhe. Vanuit het zuiden van Nederland steek je door richting Keulen. Vanaf Utrecht is het ongeveer zes uur rijden naar deze zuidelijke regio. Vanaf de diverse autosnelwegen lopen diverse wegen door het Zwarte Woud. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken op de site van de ANWB.

Geen reactie's

Geef een reactie