Kaffee mit Kuchen - Duitslandinfoblog.nl
125
post-template-default,single,single-post,postid-125,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Kaffee mit Kuchen

Kaffee mit Kuchen

14 dec Kaffee mit Kuchen

VKaffee mit Kuchenoor veel Nederlanders is ’Kaffee mit Kuchen’ een must als ze in Duitsland op vakantie zijn. De Duitse taarten zijn altijd vers en je krijgt overal een royaal stuk. Heel wat anders dan die kleine krenterige Nederlandse puntjes. De Duitse taarten zijn meestal zo hoog, dat de taartpunten niet eens rechtopstaand geserveerd kunnen worden. Schwarzwälder Kirschtorte, Käsekuchen, Sachertorte (Oostenrijks), Herrentorte (ook Oostenrijks), Frankfurter Kranz, Waldfrüchtetorte, teveel soorten om op te noemen.

Kaffee mit Kuchen; zondagmiddagtraditie

Kaffee mit Kuchen op zondagmiddag is een Duitse traditie. Daarom worden op zondag de cafés en Backstuben drukbezocht. Zelf bakken wordt in Duitsland ook nog veel gedaan. En dan niet met een kant-en-klare bakmix, maar volgens traditioneel (familie)recept. De keukens van mijn Duitse vrienden zijn vrijwel zonder uitzondering uitgerust met een indrukwekkend arsenaal ingenieuze bakaccessoires en handige taarttransporttrommels. Naast de taarten van meerdere etages, zijn in Duitsland ook de klassieke boterkoek, Bienenstich en Streuselkuchen met appel, pruimen of abrikozen onverminderd populair.

Zelf Kaffee mit Kuchen maken

Kom je voorlopig niet in Duitsland? Ga dan zelf aan de slag. Ik heb een heerlijk recept gevonden voor een Schwarzwälder Kirschtorte.

Wat nodig?Kaffee mit Kuchen

• 175 gram suiker
• 6 eieren
• 145 gram bloem
• 40 gram margarine
• 35 gram cacaopoeder
• 1 pot kersen
• 2 eetlepels aardappelmeel
• 3 eetlepels suiker
• 7 eetlepels kirsch
• 500 milliliter slagroom
• 100 gram hagelslag
• 75 gram chocolade
• 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder. Roer met een mixer de suiker en de eieren tot een lichtgekleurde, schuimige massa. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Schenk de boter bij de eiermassa en spatel dit rustig om. Schep het bloem er bij en spatel ook dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
  3. Vul een beboterde en met bloem bestoven springvorm (24 cm) met het beslag. Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C ) en bak de taart 45 minuten.
  4. Laat de taart iets afkoelen en keer hem om. Neem de vorm er af en af laten koelen. Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met 6 eetlepels kirsch.
  5. Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap. Houdt mooie 12 kersen achter voor decoratie. Breng het sap aan de kook en bind het met de aardappelmeel. Roer 3 eetlepels suiker, de uitgelekte kersen en 1 eetlepel kirsch erdoor.
  6. Klop de slagroom met witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker stijf. Bestrijk de onderste plak met de helft van de kersen en met 1/3 deel van de slagroom.
  7. Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen en 1/3 deel van de slagroom. Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Smelt de chocolade op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer opwarmen tot 37 °C.
  8. Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de hagelslag. Met 12 toefjes slagroom bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.

Geniet van je eigen gemaakte Kaffee mit Kuchen! Heb jij ook een lekker maar toch makkelijk recept van een Duitse Kuchen, laat het mij dan weten.

Geen reactie's

Geef een reactie