Skiën in Winterberg - Duitslandinfoblog.nl
100
post-template-default,single,single-post,postid-100,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Skiën in Winterberg

Skieen in Winterberg

16 nov Skiën in Winterberg

Skiën in Winterberg. Nog een paar weken te gaan en dan staan we na de Kerstdagen weer op de lange latten. Skiën in Winterberg is de ideale wintersport. In ruim drie uur rijden ben je al op de plaats van bestemming. Het gebied is toeristisch, maar nog niet overvol. Er zijn nog genoeg rustige pistes te vinden in Winterberg of een van de omliggende plaatsen. Zo gaan wij ook altijd zeker wel een aantal dagen naar Willigen; een skigebied dat nog rustiger is aan de rand van een idyllisch dorpje met goede horecagelegenheden. Maar nu terug naar skiën in Winterberg!

Samenhangend skigebiedSkiën in Winterberg

De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Wanneer de sneeuw goed is komen hier duizenden wintersporters samen om te genieten van de glooiende hellingen van het Sauerland. Er is de laatste jaren zoveel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg, dat sommige gebieden in de Alpen er jaloers naar kijken. Geen wonder dat je hier erg veel Nederlanders tegenkomt, en dat je soms even in de rij staat te wachten.

Skiën in Winterberg

Skien in WinterbergWinterberg beschikt over een relatief groot en goed gefaciliteerd skigebied. Dit middelgebergte is simpelweg minder hoog en groot en ook minder sneeuwzeker dan de Alpen. Maar met behulp van 26 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven ‘bergen’. Ruim 27 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. De afdalingen zijn niet al te lang, maar je kan hier gewoon lekker skiën. De steilheid varieert van een de verschillende oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’. Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat de mogelijkheid tot avondskiën. Warme periodes kunnen steeds beter worden overbrugd door het toenemende aantal steeds geavanceerdere sneeuwinstallaties. Een groot deel van de pistes wordt kunstmatig langer wit gehouden. Ook de liften en al het andere materieel zijn hier modern en perfect op orde.

Welk type skiërs en snowboarders?

Winterberg trekt een divers publiek van skiërs en snowboarders. Dit varieert van Nederlandse en Duitse wintersporters die lekker even een dagje of twee komen glijden als de condities goed zijn, tot jongeren die in spijkerbroek en zonder techniek de piste onveilig maken. Voor beginnende skiërs is Winterberg een prima bestemming, maar ook voor gevorderden die dichtbij huis sfeer willen komen proeven.

In een volgende blog zal ik schrijven over wat er allemaal nog meer is in de omgeving. Want er is meer dan alleen skiën in Winterberg.

1Reactie
  • Skiën in Engeland - Engelandinfoblog
    Geplaatst op 12:19h, 14 februari Beantwoorden

    […] u toch meer interesse in wintersport in Duitsland of Frankrijk? Lees dan onze blogs met tips over skiën in Winterberg of  over een skivakantie in […]

Geef een reactie