Slot Neuschwanstein - Duitslandinfoblog.nl
271
post-template-default,single,single-post,postid-271,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein

09 mei Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein ligt in Beierse plaats Hohenschwangau. Beieren is lang het grootste Duitse koninkrijk geweest. Veel buitenverblijven van de destijds heersende adel zijn in de bergen te vinden. Door de spitse torentjes heb je de indruk dat het een sprookjeskasteel is. Het kasteel van Doornroosje van Walt Disney is hierop gebaseerd. Het is door de 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste attracties in Duitsland.

Naam van het kasteel

Ludwig II wilde zijn kasteel naar zijn lievelingsdier, de zwaan (Schwan) vernoemen. In het kasteel is nog steeds een grote porseleinen zwaan te bezichtigen. Deze zwaan is hem ooit door Sisi cadeau gedaan.

Bouw van Slot Neuschwanstein Slot Neuschwanstein

In 1869 is men in opdracht van Ludwig II aan de bouw van het kasteel begonnen. De kamers zijn vrij klein gehouden omdat er geen officiële plechtigheden zouden plaatsvinden. De bouw heeft 17 jaar geduurd en vele vaklieden uit diverse landen hebben hieraan gewerkt. Door de vele tonnen marmer en natuursteen heeft de bouw ongeveer 6.000.000 Goudmark gekost. Dat is nu ongeveer 1.800.000.000 Euro. Toen de koning in 1886 overleed, had hij nog geen 100 dagen in het kasteel gewoond. Slot Neuschwanstein was op dat moment ook nog niet klaar.

Interieur van Slot Neuschwanstein

Slot NeuschwansteinVerschillende ruimtes, waaronder de slaapkamers, de troonzaal en woon- en werkkamer zijn nog ingericht zoals Ludwig II deze zich had voorgesteld. Hij heeft hier maar iets meer dan 100 dagen gewoond, het kasteel was namelijk pas volledig afgewerkt een paar weken na zijn dood. De 3e en 4e verdieping zijn volledig ingericht, de andere verdiepingen niet en zijn dus ook niet opengesteld voor bezoekers. Neuschwanstein heeft prachtige muurschilderingen en houtsnijwerken die zijn beïnvloed door Byzantijnse, Gotische en Romaanse stijlen. De schilderingen zijn allemaal geïnspireerd op de opera’s van Wagner.

Het is nooit de intentie van Ludwig II geweest om het kasteel open te stellen voor publiek.  Om de schulden af te lossen werd na Ludwigs overlijden Neuschwanstein door de regering opengesteld voor betalende bezoekers. Om het bezoek zonder problemen te laten verlopen werd het slot verder afgewerkt waar nodig.

 

Wil je het prachtige kasteel een keer bezoeken. Kijk dan op de volgende website of bekijk het volgende filmpje voor een eerste indruk:

1Reactie

Geef een reactie