Tips citytrip Keulen - Duitslandinfoblog.nl
106
post-template-default,single,single-post,postid-106,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Tips citytrip Keulen

Citytrip Keulen

07 dec Tips citytrip Keulen

Zin om een weekend naar Keulen te gaan? Hierbij enkele tips voor een citytrip Keulen. Als je op internet gaat zoeken naar een omschrijving van Keulen, kom je de volgende informatie tegen: “Als er een gen bestaat dat verantwoordelijk is voor levenslust en feeststemming, hebben de inwoners van Keulen er daar beslist meer dan één van. Want Keulen is een stad met een hart en met gevoel – een stad waar een positieve levenshouding regel en geen uitzondering is. En daarbij horen vanzelfsprekend ook de Keulse Dom, Kölsch en… het carnaval.” Inmiddels ben ik er al een aantal keren geweest en kan ik beamen dat bovenstaande omschrijving klopt. Wat een levendige, gezellige stad!

Vijf tips voor een citytrip Keulen

Hoewel ik veel meer leuke bezienswaardigheden kan noemen, heb ik een top 5 gemaakt. Op de eerste plaats natuurlijk de dom, die mag je niet missen. Maar ook nummer 2 t/m 5 zijn de moeite waard.Citytrip Keulen

1 Kölner Dom

Deze indrukwekkende gotische kathedraal staat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst en is een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Duitsland. Het gebouw dateert uit 1248 en huisvest de schrijn van de heilige driekoningen. Daarom was en is Keulen een van de belangrijkste pelgrimsoorden van Europa. Aan de noordkant van de dom vind je de schatkamer in de 13e eeuwse gewelfkelders. Met een combiticket kun je zowel de domtoren beklimmen als afdalen in de schatkamer.

2 KölnTriangle

De dom van Keulen moet je natuurlijk beklommen hebben, maar dan zie je niet wat voor ene machtig bouwwerk het is. Vanaf de in 2005 voltooide kantoortoren KölnTriangle aan de Ottoplatz 1 heb je het mooiste uitzicht op het machtige bouwwerk, de dom. Vanaf ruim 103 meter hoogte kijk je uit over de binnenstad, de Rijn, de nieuwe wijk Rheinauhafen en de wijde omgeving.

3 Keuls water

Eau de cologne is Frans voor Keuls water. Het is een geurige vloeistof die wordt gebruikt om lekker te ruiken. In de 18e eeuw was dit geurwatertje op basis van etherische oliën een absolute hit. Overal in de stad Keulen vind je nog plekken, zoals het 4711 fonteintje, waar deze oorsprong terug te vinden is. Farina is het oudste parfumhuis van Keulen en de wereld. Farina op de Obenmarspforten huisvest ook een parfummuseum dat echt een bezoekje waard is.

4 Kölner Seilbahn

De Seilbahnstation Riehl is het opstappunt van de Kölner Seilbahn. Vooral bij een citytrip Keulen met kinderen is het leuk om met de kabelbaan de Rijn over te steken. Aan de overkant kun je een miniatuurtrein naar halte Rosengarten in het Rheinpark nemen.

5 Een Kölsch drinken

Duitsland is een bierland en ieder streek heeft zo zijn eigen specialiteit; Kölsch voor Keulen. Een Kölsch wordt geserveerd in een klein glas van 0,2 liter. Er bestaan wel een stuk of 25 merken Kölsch. Elk Brauhaus serveert zijn eigen merk. In Keulen zijn er tientallen Brauhäuser te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een Kölsch.

Heb jij meer tips voor een citytrip Keulen? Ik hoor ze graag!

Geen reactie's

Geef een reactie