Bezienswaardigheden Berlijn - Duitslandinfoblog.nl
94
post-template-default,single,single-post,postid-94,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Bezienswaardigheden Berlijn

Bezienswaardigheden Berlijn

09 nov Bezienswaardigheden Berlijn

Bezienswaardigheden Berlijn; een stad van cultuur, historie en ontelbaar bezienswaardigheden. De stad is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog en is jarenlang in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur. De stad is daardoor als een groot openluchtmuseum. De geschiedenis ligt op elke hoek van de straat. Maar ook als je graag moderne kunst ontdekt, de stad van boven wilt bekijken of van de natuur wilt genieten ben je in Berlijn aan het juiste adres.

Top 5 bezienswaardigheden Berlijn

Kom je voor het eerst naar Berlijn? Dan wil je vast een aantal ‘must sees’ van je lijstje strepen! In dit overzicht mijn favoriete bezienswaardigheden van Berlijn.

1. Brandenburger TorBezienswaardigheden Berlijn

De Brandenburger Tor is het meest bekende symbool van Berlijn. Ooit gebouwd als stadspoort bood de Brandenburger Tor toegang tot de stad achter de stadsmuur. De poort heeft het Pruisische Rijk, het Derde Rijk en de Koude Oorlog meegemaakt. De poort kwam tussen 1961 en 1989 op Oost-Berlijns grondgebied te staan en werd omsloten door de Berlijnse Muur. Toen de Berlijnse Muur viel kwam de Brandenburger Tor symbool te staan voor de Duitse eenwording. Extra bijzonder dus om vandaag de dag onder deze poort door te lopen.

2. Reichstag

De Rijksdag is sinds 1999 de zetel van het Duitse parlement. Voor de Koude Oorlog zetelde het Duitse parlement ook al in de Berlijnse Rijksdag. Moderne architectuur gaat hier hand in hand met een eeuwenoud monument. Vanuit de moderne glazen koepel heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Berlijn.

3. Holocaust Monument

Het Holocaust Monument is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Berlijn. Het monument bestaat uit meer dan 2.700 betonnen blokken die de omgekomen joden in de Tweede Wereldoorlog herdenken.

4. Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt wordt door menig reisgids het mooiste plein van Berlijn genoemd. Wanneer je er bent, zal je begrijpen waarom. De twee identieke doms en het concertgebouw uit de 19e eeuw nemen je mee naar het vooroorlogse Berlijn. Het 3,3 hectare grote plein ligt in het stadsdeel Mitte, vlak achter de boulevard Unter den Linden. In de Adventstijd wordt hier een prachtige kerstmarkt opgebouwd die het plein er nog sprookjesachtiger uit laat zien.

5. Gedenkstätte Bernauer Straße

Nadat de Berlijnse Muur in 1989 is gevallen, zijn de meeste stukken muur zo snel mogelijk uit de stad verdwenen. Iedereen, op de DDR-staatshoofden na, was blij dat die verdomde muur eindelijk weg was. Waarom zou je die dan nog behouden? Voor diegenen die de Koude Oorlog niet bewust hebben meegemaakt, is het nu dus lastig een voorstelling te maken hoe het leven met de muur was. Een idee krijg je bij de Gedenkstätte Bernauer Straße. Naast een origineel stuk muur met wachttoren staan er ook veel informatieborden over vluchtpogingen die in de Bernauer Straße hebben plaats gevonden.

Video bezienswaardigheden Berlijn

Geen reactie's

Geef een reactie