Bezienswaardigheden in München - Duitslandinfoblog.nl
130
post-template-default,single,single-post,postid-130,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Bezienswaardigheden in München

Bezienswaardigheden in München

21 dec Bezienswaardigheden in München

München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren (Bayern) in het zuiden van Duitsland. München staat vooral bekend als verkeersknooppunt onderweg naar de wintersport in de Alpen en vanwege het Oktoberfest. Dit is dan ook mijn nummer 1 van de bezienswaardigheden in München.

Top 5 bezienswaardigheden in München

Oktoberfest

Dit jaarlijks terugkerend evenement is het grootste bierfestival ter wereld. Inmiddels vinden de festivieiten op vele plekken over de hele wereld plaats onder de naam Oktoberfest. Officieel wordt dit volksfeest gehouden in München. Hoewel de naam je doet vermoeden dat het feest in oktober plaatsvindt, begint het feest al op de eerste zaterdag na 15 september en duurt het tot de eerste zondag van oktober. Soms wordt het Oktoberfest verlengd vanwege een aansluitende Dag van de Duitse eenheid.

München Residenz

Dit enorme paleis van München is te vinden in het centrum van de stad. Dit voormalige koninklijke paleis heeft maar liefst tien binnenplaatsen en 130 kamers. Verder is er nog een theater en een concertzaal in de vleugel van Festsaalbau. De Antiquarium in Renaissance stijl ademt één en al rijkdom uit. De echte schatten zijn te vinden in de tien kamers tellende schatkamer. Hier liggen onder andere het gebedenboek van Karel de Kale, de kroon van keizerin Cunigunde en juwelen en ceremoniële zwaarden van koningin Therese. Vergeet na een bezoekje aan het paleis ook niet het aanliggende park Hofgarten te bezoeken.

FrauenkircheBezienswaardigheden in München

Met zijn enorme afmetingen van 109 meter aan lengte, 40 meter breedte en 99 meter hoogte is de Frauenkirche met recht de grootste kerk van München te noemen. Opvallend is dat de kerk grotendeels uit rode baksteen is opgetrokken. Na ongeveer twintig jaar bouwen is de kerk ingewijd in 1494. De koepels zijn er later op geplaatst. Vooral de prachtige glas-in-lood ramen, de bijzondere kunst uit de 14e tot de 18e eeuw en een afdruk van een voetstap van de duivel maken een bezoek aan deze kerk interessant.

Marienplatz

Het meest centrale plein van het centrum en tevens voetgangers gebied is de Marienplatz. Het plein wordt gedomineerd door het indrukwekkende en prachtig gedecoreerde Neue Rathaus. De kerstmarkt van München is altijd op dit mooie Marienplatz plein te vinden. Op het plein is een fraai gouden beeld van de Heilige Maagd Maria te vinden.

Peterskirche

Wilt u een spectaculair uitzicht over de stad München hebben? Het beklimmen van de toren van de St. Peter’s kerk is een van de bezienswaardigheden in München die u niet mag missen. De kerk op zich is al de moeite waard voor een bezoek. Hij werd gebouwd aan het eind van de 12e eeuw en heeft door de eeuwen heen nogal wat aanpassingen gehad. Helaas is veel vernietigd na bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig is de kerk gereconstrueerd en sinds 2000 volledig voltooid.

Video bezienswaardigheden in München

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in München. In een volgende blog volgen nog meer tips over deze geweldige stad. Heb jij nog tips of ken je bijzondere plekjes? Laat het mij weten!

Geen reactie's

Geef een reactie