Dance Festivals in Duitsland - Duitslandinfoblog.nl
15835
post-template-default,single,single-post,postid-15835,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Dance Festivals in Duitsland

Dance Festivals in Duitsland

15 mei Dance Festivals in Duitsland

Als je naar een dance festival in Duitsland wilt, dan is één dag op en neer rijden misschien te ver, maar voor een weekend festival kun je best een paar uurtjes in de auto zitten. Maak er een leuk weekend-tripje van met je vrienden. . Omdat de entreeprijzen van de dance festivals in Duitsland een stuk lager liggen dan in Nederland, compenseer je het benzinegeld ! We hebben de leukste Dance Festivals in Duitsland op een rijtje gezet, want onze oosterburen zijn verrassend goed in het organiseren van dance-festivals dus het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.

Dance Festivals in Duitsland

Er gaat niets boven een weekend vol muziek en gezelligheid op een camping. Het plezier op een camping van een weekend festival is onbetaalbaar. In een tentje met de vrienden wakker worden, het plezier met je mede-campinggangers, het hoort er allemaal bij. Als je de prijzen per dag berekent, valt het allemaal nogal mee. De dance festivals in de buurt van Berlijn kosten gemiddeld tussen de 20 en 50 euro per dag. Hieronder vind je een aantal festivals die volgens mij zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Nature One Festival  Dance Festivals in Duitsland

Op het gebied van elektronische muziek is het grootste openluchtfestival van Europa. De muziek varieert van house en trance tot techno en hardstyle. Dit jaar vindt het dance festival plaats van 4 tot en met 6 augustus op een voormalige Amerikaanse basis in Pydna, in de buurt van Kastellaun. Vanuit Nederland neem je de ICE naar Keulen. Daar stap je over op een regionale trein naar Koblenz. Vanaf hier rijden pendelbussen je naar het festival. Je kunt natuurlijk ook met de auto gaan.

Melt Festival

Dit festival duurt 3 dagen en wordt gehouden op een fantastische locatie namelijk een voormalig fabrieksterrein waar bruinkool werd gewonnen. Het dance festival wordt gehouden van 14 tot en met 16 juli. Er zijn grandioze lichteffecten. De line-up is gevarieerd en geweldig.  Als je met de trein naar Berlijn gaan kun je daar overstappen op de drein naar Dessau. Vanaf hier rijden speciale bussen richting Ferropolis, het festivalgebied.

Summerjam Festival

Van 1 en 2 juli zal de 32ste editie van Summerjam plaatsvinden. Keulen is het grootste reggae, dancehall en wereldmuziekfestival van de Europa. De sfeer op het dance festival is zeer uitbundig en vrolijk. Summerjam brengt de Carribbean naar Keulen. Het festival vindt plaats op een recreatiegebied bij de Frülingersee, net buiten Keulen (afrit Niehl/Fühlingen).

Feelfestival

Van 6 tot en met 10 juli vindt dit dance festival plaats aan de Bergheider See, ongeveer 127 kilometer van Berlijn. Het is niet dicht bij de deur maar de locatie is perfect, de mensen zijn vriendelijk en de muziek is van een heel hoog niveau en afwisselend. Direct aan het strand kamperen, een heerlijke line-up en een geweldige sfeer. Wat will je nog meer? Als het niet gigantisch hoeft te zijn, is Feel Festival jouw perfecte Duitse festival.

Ms Dockville Dance Festivals in Duitsland

Dit dance festival vindt plaats van 18 tot en met  20 augustus in Hamburg. Als je nog niet in Hamburg bent geweest kun je hier een perfecte weektrip van maken. Het festival heeft een goede prijs en geweldige line-up.

 

Geen reactie's

Geef een reactie