Duitse curryworst - Duitslandinfoblog.nl
65
post-template-default,single,single-post,postid-65,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Duitse curryworst

Der Currywurst

02 nov Duitse curryworst

Wie aan Duitsland en eten denkt, denkt aan de Duitse curryworst. Currywurst is naast de bratwurst een van de meest gegeten worden in Duitsland. Op elke drukke plek, warenmark of Weihnachtsmarkt is wel een verkoper van deze overheerlijke Duitse curryworst te vinden. De curryworst werd in 1949 in Berlijn uitgevonden door snackbarhoudster Herta Heuwer. Omdat we niet zo vaak naar Duitland gaan, heb ik toch maar een gezocht naar een recept. Echt de moeite waard om te maken, je waant je in Berlijn of elders in Duitsland als je deze curryworst proeft.

Recept Duitse curryworstDuitse curryworst

Begin met het kopen van een echt verse braadworst. Het lekkerste en meest traditionele is als je deze braadworst grilt (in een grillpan of op de BBQ). Hak twee uien heel fijn en braad ze glazig in een beetje olijfolie. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg nu 4 el ketchup, 2 el honing en 3 el balsamico toe en laat even doorkoken. Breng nu de saus op smaak met ½ el sojasaus, 1 tl chilipoeder en 2 el kerriepoeder. Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water. Snijd de worst in stukjes, twee per persoon, en laat ze lekker even baden in de saus. Serveer met knapperige verse frietjes, een hard broodje en smullen maar!

Deutsches Currywurst Museum

En kun je nu echt niet genoeg krijgen van de Duitse curryworst…. Sinds 2009 kun je het Deutsches Currywurst Museum bezoeken. Het is centraal gelegen in Berlijn, dicht bij Checkpoint Charlie. In het museum is van alles terug te vinden over de worst. Vanaf de uitvinding van de Currywurst in de late jaren 1940 naar de verhalen en de rol die de worst speelt in films, op televisie en bij muziek. Het is een interactief museum; aanraken, testen en doen staan centraal. Zo kun je een virtuele Currywurst maken, naast de specerijkamer met reukstations, even uitrusten op de worstbank of in de audioruimte in de vorm van een ketchupfles luisteren naar met iconische liedjes over de Duitse curryworst.

1Reactie

Geef een reactie