Hanzestad Bremen - Duitslandinfoblog.nl
15975
post-template-default,single,single-post,postid-15975,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Hanzestad Bremen

Hanzestad Bremen

26 dec Hanzestad Bremen

Bremen en Bremershaven vormen samen de kleinste deelstaat van Duitsland. Als u graag op pad gaat en veel wandelt dan zult u genieten van een bezoek aan Hanzestad Bremen. Bremen is een plaats die bij uitstek geschikt is om even tot rust te komen: een stad om te bezichtigen en om u heen te kijken. Bremen is een moderne stad met een groots maritiem verleden en de tradities worden vol toewijding in ere wordt gehouden.

Hanzestad Bremen Hanzestad Bremen

Bremen is een Hanzestad en de stadsgeschiedenis gaat meer dan 1200 jaar terug. Een Hanzestad is een stad die tot de Hanze behoorde. De Hanze was een verbond tussen Duitse en Noord-Europese handelssteden van de 13e tot de 18e eeuw. Door samen te werken in een verbond probeerden deze steden hun handel te beschermen en uit te breiden. Dat Bremen zich als handelsroute heeft kunnen ontwikkelen tot de trotse Hanzestad waartoe het is uitgegroeid, is te danken aan de rivier die door het hart van de metropool loopt: de Weser. De sfeer van het zeemansleven is nog overal te proeven en oefent op toeristen een grote aantrekkingskracht uit.

Bezienswaardigheden Hanzestad Bremen

Hanzestad BremenVoor een rondgang langs de bezienswaardigheden volgt u de 2.000 stalen en messing spijkers die u de weg wijzen. De Marktplatz van Bremen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt omringd door prachtige gebouwen die dateren uit de 13e eeuw. Hier leeft de geschiedenis nog volop! De Marktplatz is nog steeds hét symbool van Bremens lange traditie als trotse handelsstad Wanneer je over de markt heen loopt kom je langs het Rathaus dat gebouwd werd tijdens het Heilige Roomse Rijk in het begin van de 15e eeuw. Het is gebouwd in gotische stijl, maar in de 17e eeuw werd het geheel vernieuwd. Op het plein voor het Rathaus vindt u het standbeeld van Roland van Bremen. Hij is de beschermheer voor de handel en werd er in 1404 neergezet.

Bremer stadsmuzikanten

Dit sprookje is bij iedereen bekend en heel nauw verbonden met Bremen sinds de tijd van de gebroeders Grimm. Als je met beide handen de poten van de ezel aanraakt brengt het geluk; je mag een wens doen. Als je maar één hand gebruikt zeggen ze in Bremen dat twee ezels “goedendag” tegen elkaar zeggen !

St. Petridom Hanzestad Bremen

St. Petridom is een Evangelisch-lutherse kerk waarvan de geschiedenis meer dan 1200 jaar teruggaat. De crypten bevatten vroeggothische bas-reliëfs uit de eerste helft van de 13e eeuw. Met zijn twee hoge torens is het een imposant gebouw.  De eerste stenen van de dom van Bremen werden al in de elfde eeuw gelegd. In de St. Petridom is een museum gevestigd met daarin allerlei voorwerpen die de kerk heeft mogen ontvangen en welke tijdens opgravingen zijn gevonden.

Highlights

Om de ongeveer honderd meter lange historische Böttcherstraße te betreden moet je eerst het gouden reliëf de ‘Lichtbringer’ passeren. Prachtige winkels die uit een andere tijd lijken te stammen, vind je koffie van wereldnaam, de allerbeste chocola, zeldzame specerijen, verleidelijke visspecialiteiten en niet in de laatste plaats internationale topbieren. En dan zijn er ook nog eens ruim 1.000 cafés, restaurants, bistro’s en bars.   Het oudste deel van de Hanzestad Bremen bevindt zich in de wijk Schnoor. Met een wandeling door de smalle straten ontdek je al snel de middeleeuwse sfeer die er nog altijd hangt. Hier staan de fraaie 15o en 16o-eeuwse huisjes dicht tegen elkaar. Maar ook de ‘Schlachte’, de promenade langs de Weser, draagt met zijn vele cafés en restaurants bij tot de attractiviteit van de stad.

Bremer Freimarkt

Ieder jaar is er in de laatste twee weken van oktober de Bremer Freimarkt. Dit is een van ’s werelds oudste festival. Daarnaast is Bremen gastheer van vele grote andere feesten zoals de jaarlijkse Techno parade en het sportevenement de “Bremer 6 Tage rennen”.

Geen reactie's

Geef een reactie