Hoe maak je Bollenfleisch? - Duitslandinfoblog.nl
301
post-template-default,single,single-post,postid-301,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Hoe maak je Bollenfleisch?

Hoe maak je Bollenfleisch

23 mei Hoe maak je Bollenfleisch?

In een eerdere blog over lekkernijen uit de Duitse keuken heb ik het eerder al gehad over Bollenfleisch. Maar hoe maak je Bollenfleisch? Bollenfleisch, ofwel uienvlees, is een traditioneel Berlijns gerecht. Een stoofpotje van lamsvlees en (veel) ui, gekruid met knoflook en kummel. In ongeveer twee uur maak je het zelf en ruikt je hele huis heerlijk.

Hoe maak je Bollenfleisch?

Ingrediënten

  • 1 kilogram puur schapenvlees (bij voorkeur van schouder of nek)
  • 800 gram geschilde uien
  • 60 gram vet (boter)
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teetje knoflook

Bereidingswijze

Pel de uien, snijd ze in plakjes en fruit ze in een flinke pan in de boter. Snijd het vlees in hapklare stukken en voeg deze toe aan de uien. Even aanbraden. Voeg vervolgens wat water toe (zodat het vlees net bedekt is). Voeg daarna de komijn, laurierblaadjes en de uitgedrukte knoflook toe. Breng het gerecht verder op ruim op smaak met zout en peper.
Laat dit alles even kort koken en daarna 1,5 uur pruttelen op een laag vuur laten.

Neem na 1,5 uur het vlees uit de pan (laat de getrokken bouillon in de pan) en verwijder eventuele stukjes bot. Snijd het vlees in kleine stukjes en doe het weer terug in de pan met bouillon. Laat het geheel nogmaals aan de kook komen.
Is het Bollenfleisch te dun (‘soepachtig’) geworden, dik het dan in met wat aardappelmeel of maizena.

Hoe maak je BollenfleischServeertips

Bollenfleisch wordt traditioneel met aardappelpuree gegeten. Berlijners maken er een waar feest van, zij maken op hun bord eerst een ring van aardappelpuree en gieten dan het Bollenfleisch in het midden. Voor de fris-zure smaak eet je er augurk en/of bietensalade bij. Mmmmm smakelijk eten!

Nu weet je dus het antwoord op de vraag ‘Hoe maak je Bollenfleisch’? Het is niet moeilijk, maar neem er wel even de tijd voor om te laten garen. Heb jij nog een variant recept op deze heerlijke maaltijd? Stuur deze aan mij en dan ga ik het zeer zeker uitproberen.

Geen reactie's

Geef een reactie