Hoe maak je Reibekuchen? - Duitslandinfoblog.nl
305
post-template-default,single,single-post,postid-305,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Hoe maak je Reibekuchen?

Hoe maak je Reibekuchen?

25 apr Hoe maak je Reibekuchen?

In een eerdere blog over lekkernijen uit de Duitse keuken heb ik het al gehad over Reibekuchen. Maar hoe maak je Reibekuchen? Reibekuchen staat bekend als ouderswetse Duitse armeluiskost, maar daarom niet minder lekker. In Engeland staat dit zeer simpele, goedkope gerecht bekend als “poor man’s bread”. Hoe dan ook, het zijn heerlijke knapperige koekjes die zich heel goed laten combineren met kruiden crème, crème fraiche of ijskoude appelmoes.

Hoe maak je Reibekuchen?

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • (zonnebloem)olie om in te bakken
  • 125 ml zure room
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook

Dit is een van de mogelijkheden voor het maken van Reibekuchen. Wil je het gerecht iets zwaarder maken dan wordt vaak bloem toegevoegd om het geheel iets te verdikken en naar keuze kleine stukjes ham of worst of spekblokjes.

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Wikkel de aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit.
Pel de uien en snipper ze.

Hoe maak je Reibekuchen?Bereidingswijze

Doe de aardappelrasp in een kom en meng de gesnipperde ui, de eieren en het zout erdoor. Verhit in een grote koekenpan olie, zodat de bodem bedekt is. Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd degene die klaar zijn warm in een stuk aluminiumfolie en bak de rest.

Serveertip

Wij maken er altijd graag een frisse variant van en serveren de Riebekuchen met een kruiden crème. Hiervoor roeren wij de groene kruiden en een geperst teentje knoflook door de zure room en serveren deze apart bij de Reibekuchen. Wij vinden dit een heerlijke variant,  maar ook met crème fraiche of appelmoes zijn deze knapperige aardappelkoekjes heerlijk.

Nu weet je dus het antwoord op de vraag ‘Hoe maak je Reibekuchen’? Heb jij nog een variant recept op dit lekkere gerecht? Stuur deze aan mij en dan ga ik het zeer zeker uitproberen.

Geen reactie's

Geef een reactie