Karl Lagerfeld? - Duitslandinfoblog.nl
Karl Lagerfeld, een van de bekendste modeontwerpers ter wereld.
Karl Lagerfeld
16293
post-template-default,single,single-post,postid-16293,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Karl Lagerfeld?

Karel Lagerfeld

17 jul Karl Lagerfeld?

KARL LAGERFELD

Karel Otto Lagerfeld wordt op 10 september 1933 in Hamburg geboren.  In 1952 vertrekt hij naar Parijs waar hij sindsdien voornamelijk woont en werkt. Hij woont en werkt al zo lang in Frankrijk dat hij meer een internationale ontwerper is dan alleen een Duitse ontwerper. Karl Lagerfeld is iemand die in de modewereld niet van stoppen weet. Hij is bijna tachtig en nog steeds is de modekoning één van de invloedrijkste couturiers van de wereld. Naast de modewereld en zijn prachtige creaties voor Chanel is Karl Lagerfeld ook zeer actief op het gebied van de fotografie.

CARRIERE

Karl LagerfeldIn 1955 begon hij voor Pierre Balmain, om in 1958 over te stappen naar Jean Patou. Hier werkte hij als artdirector en kon hij zijn vele interesses naar hartenlust ontwikkelen. Een jaar later nam hij ontslag om freelance te gaan werken voor verschillende modeontwerpers waaronder Valentino. In 1964 trok hij zich terug om in Italië kunst te gaan studeren. In 1967 keert hij terug naar Frankrijk. In de jaren 60 wordt door de grote modehuizen naast couture, ook meer draagbare kleding ontworpen. Hij gaat als stylist aan de slag bij het grote Italiaanse modehuis Fendi dat bekend stond om haar bont- en leergebruik. Hier ontwikkelde Karl Lagerfeld het beroemde logo met de dubbele F’s. Echte bekendheid verwierf Lagerfeld in de jaren zeventig door zijn ontwerpen bij modehuis Chloé. Hier blijft hij tot 1997 als Stella McChartney het overneemt.

MODEHUIS CHANEL

In 1983 wordt Karl Lagerfeld aangenomen bij wat inmiddels het bekendste modehuis ter wereld is: Chanel. Na de dood van Gabrielle Chanel (beter bekend als Coco Chanel) kon het modehuis wel een opfrisbeurt gebruiken. Dit deed Karl Lagerfeld op zeer succesvolle manier, zonder afstand te doen van de rijke historie van het modehuis. Tussen 1984 en 1997 heeft hij zijn eigen zeer succesvolle modelijn. Het is aan zijn ontwerpen te danken dat het modehuis enorm aan populariteit heeft gewonnen. In 1992 was Karl Lagerfeld ook nog hoofdontwerper bij modehuis Chloé. Hij ontwerpt daar de collecties tot 1997, toen nam Stella McCartney het roer van hem over. De merknaam Karl Lagerfeld verkoopt hij in 2005 voor een onbekend gebleven contant bedrag aan Tommy Hilfiger.

ONTWERPER

Karl Lagerfeld heeft verschillende parfums op de markt gebracht zoals Chloë, Lagerfeld for Men en Paper Passion. Sinds 1987 fotografeert hij zijn eigen reclamecampagnes voor Chanel, Fendi en zijn eigen label, genaamd Karl Lagerfeld. Zijn foto’s worden gebundeld in boeken en daarnaast fotografeert hij ook vaak modereportages voor bekende tijdschriften. Hij is een groot liefhebber van boeken en heeft een eigen uitgeverij genaamd 7L, wat ook de naam is van zijn eigen fotoboekenwinkel in Parijs. In zijn huizen heeft hij meer dan 30.000 boeken staan. Zelf heeft Lagerfeld drie boeken geschreven waarvan een boek gaat over zijn afvalperiode en het 3D-dieet.

DIEET

In 2000 besluit Karl Lagerfeld dat het tijd wordt voor een make-over en pakt de strijd op om af te vallen. Hij was vrij mollig en vond dat je als een bekend modeontwerper je niet zo in het openbaar kon vertonen. Samen met Dr. Jean Claude Houdret heeft hij een dieet ontwikkelt waarmee het hem gelukt is om in 13 maanden tijd ruim 40 kilogram af te vallen. De 3 d’s uit de titel staan voor: Designer, Doctor en Dieet. Sindsdien is Karl Lagerfeld door zijn uiterlijk een van de meest herkenbare ontwerpers. Zijn succes heeft hij te danken aan zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid en zijn eigen stijl en ideeën.

Geen reactie's

Geef een reactie