Plaatsen langs de Donau - Duitslandinfoblog.nl
16269
post-template-default,single,single-post,postid-16269,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Plaatsen langs de Donau

10 jul Plaatsen langs de Donau

Er bestaat een toeristische route die de route van Keizers en Koningen wordt genoemd. De route ligt in het oosten van Beieren en leidt u langs de plaatsen langs de Donau als Passau en Regensburg in Duitsland en Linz en Wenen in Oostenrijk naar Boedapest. In 1854 reisde Sisi van de hertogstad Straubing over de Donau aan boord van een raderboot naar Wenen. We beginnen deze blog bij het ontstaan van de Donau.

Donaueschingen  Plaatsen langs de Donau

Er wordt beweert dat in Donaueschingen, het beekje dat in de Brigach stroomt, de oorsprong van de Donau zou zijn. Ook de Romeinse generaal Tiberius (15 voor Christus) was die mening toegedaan. Hoe dan ook is deze Donaubron zeker een bezoekje waard. De bron van de Donau is het paradepaardje van de stad. Na een renovatie die 6 jaar heeft geduurd is de bron weer hersteld in al haar glorie. Donaueschingen is een bruisende stad met leuke terrasjes en diverse bezienswaardigheden. Donaueschingen is een schilderachtige residentiestad met mooie Jugendstilhuizen en het Kasteel van de Vorsten zu Fürstenberg.

Plaatsen langs de Donau; Passau  Plaatsen langs de Donau

De Duitse stad Passau telt slechts vijftigduizend inwoners. Passau ligt op een vrij bekende fietsroute. Fraai detail aan deze vrij kleine stad is dat er in het stadscentrum drie rivieren samenkomen: de Donau, de Inn en de Ilz. Het punt waar ze samenkomen wordt Dreiflüsseeck genoemd, de stad Passau heeft als bijnaam Dreiflüssestadt.  Met de drie rivieren kent Passau een geschiedenis van overstromingen zoals in 2013 toen de stad bijna helemaal onderwater stond.  Deze studentenstad in Beieren heeft een mooie historische binnenstad waar toeristen graag vertoeven voorafgaand of ná een Donau-cruise. Passau behoort immers tot één van de belangrijkste opstapplaatsen voor een meerdaagse boottocht over de Donau. In de stad zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Stephansdom, Glasmuseum en het museum van Moderne Kunst.

Plaatsen langs de Donau; Regensburg Plaatsen langs de Donau

Daar waar de rivier de Regen uitmondt in de Donau, ligt het historische centrum van Regensburg. De stad heeft veel bruggen waarvan de Steinerne Brücke de mooiste is. De binnenstad van Regensburg staat bekend als best bewaarde middeleeuwse stad van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het werelderfgoed komt hier tot leven in historische gebouwen en oude pleinen. Regensburg heeft de grootste kroegendichtheid van Duitsland.

Geen reactie's

Geef een reactie