Stuttgart - Duitslandinfoblog.nl
16141
post-template-default,single,single-post,postid-16141,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Stuttgart

Stuttgart

10 apr Stuttgart

StuttgartDe hoofdstad van de Duitse deelstaat Badem-Württemberg is Stuttgart (Zuid-Duitsland). Deze stad ligt aan de Neckar in de streek Schwaben. Omringd door zacht glooiende heuvels, bossen en wijnbergen biedt de charmante grote stad haar bezoekers een onvergelijkelijk panorama. Stuttgart is een metropool met een schitterende kunst- en cultuurwereld en veel winkels. De inwoners van Stuttgart weten wat feestvieren is! Wereldberoemd en geliefd zijn het gezellige Cannstatter Volksfest, het gemoedelijke wijnfeest Weindorf en de sfeervolle kerstmarkt.

Autostad

Stuttgart staat bekend als de autostad van Duitsland. De namen van Carl Benz, Gottlieb Daimler en Ferdinand Porsche zijn met de stad verbonden. De Duitse stad herbergt vele bezienswaardigheden, zoals mooie pleinen en paleizen, en in verschillende architectuurstijlen zijn er veel gebouwen te vinden. De afstand Eindhoven naar Stuttgart is ongeveer 500 km. via de A61.

Bezienswaardigheden Stuttgart

Kerken
In Stuttgart zijn veel oude kerken maar ook verschillende moderne kerken te vinden. Een aantal kerken die in de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan zijn vervangen door moderne gebouwen. Mede hierdoor is Stuttgart een centrum van moderne kerkelijke bouwkunst geworden. Tienduizenden toeristen komen hier om de kerken van de stad (Domkirche St. Eberhard, Stiftskerk Stuttgart, Leonhardskirche, Hospitalkirche) te bewonderen. Maar u mag ook de Markuskirche, de St. Georg en de kerk in Sillenbuch niet overslaan.

Altes Schloss Stuttgart
De graven van Württemberg woonden vroeger in dit Renaissancegebouw. Tegenwoordig is hier het Staatsmuseum gehuisvest, waarin je de kroonjuwelen, Middeleeuwse kunst en glaswerk kunt zien. De tijdens de Tweede Wereldoorlog aangerichte verwoestingen zijn hersteld zodat het oude slot ¬voortgekomen uit een 13de-eeuwse waterburcht – thans in bijna 16de-eeuwse staat is teruggebracht.

Neues Schloss, Schlossplatz
Hier staat een kleine versie van Versailles. Het gebouw werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar is in de jaren vijftig herbouwd. Dit barokke paleis domineert Schlossplatz en was ooit de thuishaven van de Württembergse koningen. Vandaag de dag doet het dienst als Ministerie van Financiën en Onderwijs.

Schloss Solitude
Dit is een voormalig jachtslot uit de 18e eeuw. Het is destijds gebouwd voor de hertog van Württemberg. ‘Solitude’ is Frans voor ‘eenzaamheid’. Het kasteel heeft deze naam gekregen omdat het bedoeld was als toevluchtsoord. De hertog kwam hier om rust op te zoeken. Het kasteel is inmiddels gerestaureerd en is tegenwoordig geopend voor het publiek.

Porschemuseum Stuttgart
Het avant-garde gebouw zelf is al een kijkje waard, maar de 80 klassieke Porsches zullen ook mensen die auto’s slechts als vervoermiddel zien de nodige bewondering bezorgen. Op je verjaardag mag je gratis naar binnen!

Kunstmusea
In Stuttgart vinden de kunstliefhebbers onder u een uitgebreide mix van galerieën en maar liefst drie kunstmusea die zorgen voor buitengewoon kunstgenot. Ook kent Stuttgart diverse musea zoals de Nationale galerie, het Museum van Kunst, het Museum van Wine, Museum van Linden, enz. Het Museum van Hegel bevindt zich ook in deze stad.

Televisietoren Stuttgart
De Fernsehturm (televisietoren)staat op de heuvel ten zuidoosten van Stuttgart. De toren heeft een lengte van 217 meter en is in 1956 in gebruik genomen. Veel televisietorens zijn later naar het model van deze Fernsehturm gebouwd. Het is mogelijk om met de lift omhoog te gaan en boven van het uitzicht van Stuttgart te genieten.

Markthal
In de overdekte markthal uit 1914 met glazen dak, aan de Dorotheenstrasse, kunt u iedere dag terecht kunt voor groenten, fruit, vis, vlees, zuivel en andere levensmiddelen. Op de galerij op de verdieping van het gebouw is een trendy interieurzaak gevestigd én een klasse restaurant, Empore. Een Italiaanse keuken met veel groenten, op grote borden, met mooie glazen en ouderwetse obers in pak. Een perfecte lunchplek.

Uitgaan

Traditionele cafés, drukke Brauhausen, gezellige jazzclubs, trendy bars en hippe clubs; u vindt het allemaal in Stuttgart. In het gebied rondom de Theodor-Heuss-Strasse bevinden zich tal van populaire lounge bars, pubs en clubs. Ook de omgeving van de Geissstrasse (rondom de Hans-im-Glück-Brunnen) en aan de Wilhelmsplatz vind je enkele geliefde hotpots om uit te gaan.

Geen reactie's

Geef een reactie