Toeristenstadje Cochem - Duitslandinfoblog.nl
16036
post-template-default,single,single-post,postid-16036,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Toeristenstadje Cochem

Toeristenstadje Cochem

23 jan Toeristenstadje Cochem

De geschiedenis van toeristenstadje Cochem stamt uit de tijd van de Kelten en de Romeinen. Voor het eerst wordt het bestaan van het stadje in 886 genoemd in een document van de abdij van Prüm, nabij Bitburg. In 1332 kreeg Cochem stadsrechten.

Toeristenstadje Cochem

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Het is een oud Duits plaatsje wat in de provincie Rijnland-Pfalz ligt. Het stadje is idyllisch gelegen aan een bocht in de rivier de Moezel omgeven door hellingen met wijngaarden. Cochem is zeer sfeervol stadje met nauwe straatjes met vakwerkhuisjes die tegen de heuvel zijn aangebouwd en omhooglopen naar een werkelijk sprookjesachtig kasteel. Het is heerlijk slenteren aan de Moezelboulevard waar u kunt genieten van de terrasjes en van alle lekkere wijnen die de wijnboeren in de omgeving produceren. Er zijn diverse restaurantjes en proeflokalen waar u de beroemde Moezelwijnen kunt proeven.

ReichsburgToeristenstadje Cochem

Als je een bezoek brengt aan toeristenstadje Cochem kun je niet om de Reichsburg van Cochem heen. Van een afstand doet dit geheel aan als een plaatje wat rechtstreeks uit een sprookje komt. De beroemde burcht werd rond 1020 gebouwd. De burcht kwam in 1294 onder het gezag van de bisschop van Trier en deze liet het tot een sterke vesting uitbouwen. In deze tijd kreeg de stad eveneens muren en poorten. Om tol te kunnen heffen kon de Moezel met een ketting worden afgesloten. Wie erlangs wilde varen moest dus eerst betalen. In 1689 werd de burcht net als bijna geheel Cochem verwoest door Franse legertroepen van de Zonnekoning. In de negentiende eeuw werd de ruïne gekocht door een koopman die de burcht in ere herstelde. Sinds 1978 is de burcht in het bezit van de stad Cochem. Er worden door het kasteel meerdere rondleidingen onder leiding van een gids gegeven in verschillende talen. Naast de gewone rondleidingen kunnen er op reservering ook speciale kinderrondleidingen gevolgd worden. Boven is er het museum en heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving.

Peterkapelle

De Peterskapelle ook wel bekend als de Pestkapelle van St. Rochus is gebouwd in de periode dat de pest door het land trok en Cochem aandeed. Je komt de kapel tegen als je naar de Reichsburg van Cochem loopt via het smalle steile pad dat langs de linkerzijde van de berg loopt.

Toeristenstadje CochemMarktplein

Naast de beroemde burcht is het oude historische gezellige marktplein Moezel romantiek ten top. Het mooiste gebouw aan dit plein is het barokke stadhuis. U vindt hier ook de Martinsbrunnen. Deze indrukwekkende fontein uit 1767, omgeven door fraaie vakwerkhuizen, vormt al vele jaren het centrum van de historische markt van toeristenstadje Cochem.

Omgeving van Cochem Toeristenstadje Cochem

Ook de omgeving van Cochem is meer dan de moeite waard. De omgeving is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen. Bij het plaatselijke bureau het toerisme is het mogelijk om informatie in te winnen over de verschillende routes die in de buurt van Cochem gelopen kunnen worden. Het is tevens mogelijk om een wandeling te combineren met een ritje in de Sesselbahn. Ook een bezoekje waard is de parochiekerk die na de oorlog in 1951 in ere werd hersteld. Naast de Reichsburg heeft Cochem heeft nog een burcht, namelijk die van de oude familie Winneburg, gelegen drie kilometer dieper in het kloofdal van de Endertbach. Deze burcht werd omstreeks 1200 gebouwd en is evenals de Reichsburg in 1689 verwoest door de Fransen en later weer opgebouwd. Onderweg naar de burcht komt u door het Stadtwald, een groot bos met veel banken.

Toeristenstadje Cochem is door de betrekkelijke korte afstand snel te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een weekendje weg of zomaar om er even tussen uit te zijn. Cochem is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Wie er eens geweest is zal er vaker terugkomen zo is de ervaring.

Geen reactie's

Geef een reactie