Villeroy en Boch - Duitslandinfoblog.nl
16245
post-template-default,single,single-post,postid-16245,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Villeroy en Boch

Villeroy en Boch

19 jun Villeroy en Boch

Villeroy en Boch is een bedrijf wat behalve keramiek ook prachtig serviesgoed, glaswerk, bestek en cadeauartikelen produceert. Maar wat onderscheidt het merk Villeroy en Boch van andere porceleinmerken? Dat is traditie, competentie en succes. Aan de unieke combinatie van authenticiteit en originaliteit verleent het merk Villeroy en Boch zijn fascinerende karakter. Al meer dan 265 jaar overtuigd Villeroy en Boch met design en kwaliteit.

Geschiendenis Villeroy en Boch Villeroy en Boch

In 1748 begint Francois Boch in het kleine Franse dorpje Audin-le-Tiche samen met zijn drie zoons een pottenbakkerij. Via Luxemburg waar de pottenbakkerij een porceleinfabriek werd, verhuist het bedrijf in 1801 naar Mettlach in Duitsland. In 1836 fuseerde Jean-François Boch zijn bedrijf met de succesvolle aardewerkproducent Nicolas Villeroy. Hieruit ontstaat Villeroy & Boch. De samenwerking resulteerde in een van de eerste wereldwijd opererende concerns van de 19e eeuw. Sinds 1987 is het bedrijf een NV en sinds 1990 worden de aandelen van het bedrijf verhandeld op de Duitse aandelenbeurs. De leiding is niet meer in handen van de familie, maar er werken nog wel steeds familieleden bij Villeroy & Boch. Bij het bedrijf zijn 9.000 mensen werkzaam en de producten worden verkocht in 125 landen.

Uitbreiding assortiment

Villeroy en BochOm ook aan de bouw te kunnen gaan leveren, besluit Villeroy & Boch in Mettlach een tegelfabriek op te zetten. De tegels die hier worden vervaardigd, zullen over de hele wereld vloeren en muren gaan sieren. Voorbeelden hiervan zijn de Dom in Keulen en de Holland Tunnel in New York City. Ook in de beroemde RMS Titanic sierden tegels uit deze fabriek de vloeren. Als in de 19e eeuw stromend water wordt geïntroduceerd, begint het bedrijf met de serieproductie van sanitair.

MuseumVilleroy en Boch

In Mettlach zetelt vanaf 1842 het hoofdkantoor van de onderneming in een oude prachtige barokke abdij. Het museum herbergt een geschiedenis van meer dan 260 jaar. In museumcafé, dat stamt uit 1892, vindt u een decoratie van meer dan 15.000 tegels die met de hand zijn beschilderd naar originelen uit de 19e eeuw. Daarnaast vindt u hier een Outlet-shop waar u het hele jaar door de mooie producten van Villeroy en Boch kunt kopen.

Villeroy en Boch anno 2017

Villeroy en BochHet bedrijf heeft thans productielocaties in Europa, Amerika en Azië. Naast producten voor huishouden en interieurdecoratie (kristal en bestekken) heeft Villeroy en Boch ook een afdeling sanitair. Veel collecties en producten van Villeroy en Boch zijn bekroond met designprijzen. De producten van Villeroy en Boch zijn onder te verdelen in badkamer en wellness, tegels, tafelcultuur en keuken.

Vandaag de dag zal men niet snel een compleet servies aanschaffen maar enkele mooie stukken blijven toch hun waarde behouden. Heeft u een bijzonder verhaal over een Villeroy & Boch stuk dat u in uw bezit heeft? Wij horen graag van u!

Geen reactie's

Geef een reactie