Wat te doen in het Zwarte Woud? - Duitslandinfoblog.nl
198
post-template-default,single,single-post,postid-198,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Wat te doen in het Zwarte Woud?

Wat te doen in het Zwarte Woud?

07 mrt Wat te doen in het Zwarte Woud?

Het Zwarte Woud behoort tot de populairste toeristische gebieden van Duitsland. Dit prachtige gebied met vele zonuren, maar ook wijngaarden, riviervalleien, panoramische uitzichten, bossen, verfrissende spa’s, uitdagende familie bestemmingen en de meest rijke keuken van Duitsland heeft voor ieder wat te bieden. Maar dat betekent niet dat het Zwarte Woud overvol en super toeristisch is. Zolang je weet waar je moet zijn, kun je volop genieten van de prachtige natuur en lieflijke dorpjes. Hierbij enkele tips over wat te doen in het Zwarte Woud:

Verkoeling in een bergmeer Wat te doen in het Zwarte Woud?

Op een warme zomerse dag is het heerlijk vertoeven in een van de bergmeertjes in het noorden van het Zwarte Woud. De meertjes, die liggen op 839 meter hoogte, worden vaak omgeven door steile berghellingen begroeid met imposante naaldbomen. Zwem in het koele water, rust aan de kant een middagje uit van je vermoeiende trekkings en doe als de houthakkers van het Zwarte Woud vroeger deden: een wedstrijdje wie het langst kan blijven staan op de boomstammen die in meertje drijven. Valpartijen en lachsalvo’s gegarandeerd. Als je de steile helling beklimt, heb je een spectaculair uitzicht over het meer. Vaak zijn deze meertjes alleen te voet te bereiken. Zo zijn de Glaswaldsee en de Feldsee twee prachtig verborgen meren. Wel wat anders dan de drukke populaire Titisee met zo’n vijfduizend bezoekers per dag.

ParaglidenWat te doen in het Zwarte woud?

Maar hou je van wat meer avontuur… Geen uitzicht op een berg weegt op tegen het vogelperspectief dat je hebt terwijl je aan een glijscherm hangt. Via verschillende paraglidebedrijfjes aan de westrand van het Zwarte Woud kun je zonder enige voorkennis een tandemsprong maken met een ervaren piloot en een paar uur boven de bossen zweven.

Mountainbikeparadijs

Op zoek naar nog een andere sportieve bezigheid? De regio Hochschwarzwald is een lust voor het oog én een paradijs voor mountainbikers dankzij de constante afwisseling van woud, weides, beekjes, spectaculaire uitzichten en mooie meren. Ben je niet goed getraind? Geen enkel probleem – je huurt gewoon een e-mountainbike en je kunt vrijwel elk stijgingspercentage aan. Je bepaalt zelf hoe zwaar je het jezelf wilt maken. De volgende tracks zijn wat spierpijn de volgende dag zeker waard:

  • Rundum den Feldberg 15 kilometer lange track geheel boven de 1100 meter met schitterende uitzichten over wouden, weiden, meren en idyllische paden. Technisch iets moeilijker.
  • Faszination Schluchsee 41 kilometer lange track voor een halve dag met veel weiden rondom een mooi meer. Technisch niet moeilijk.Wat te doen in het Zwarte Woud?
  • Blasiwalder Durscht Tour Eenvoudige 43 kilometer lange track voor een halve dag, met minder hoogtemeters en langs de mooie kant van de Schluchsee. Vergeet je zwembroek niet.

 

Wat te doen in het Zwarte Woud?

Kortom, vervelen hoef je je niet in het Zwarte Woud, want dit zijn nog maar enkele activiteiten die je kunt gaan doen in dit imposante gebied. Heb jij nog tips over wat te doen in het Zwarte Woud?

Geen reactie's

Geef een reactie