Wintersport in Duitsland - Duitslandinfoblog.nl
16011
post-template-default,single,single-post,postid-16011,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Wintersport in Duitsland

Wintersport in Duitsland

28 nov Wintersport in Duitsland

Wilt u op wintersport en niet te ver rijden? Binnen drie uur rijden vanuit Nederland zit je al in de Duitse sneeuw. Ideaal voor gezinnen met kinderen, een midweek of een weekendje wintersport in Duitsland. Het wintersporten in Duitsland is veel meer dan alleen maar skiën of snowboarden. Vele langlauf- en wandelroutes lopen door prachtige winterlandschappen. Door de vele berghutten, stubes cafeetjesen discotheken kunt u zich hier ook ’s avonds prima vermaken.

Sneeuwzekerheid

In vergelijking met andere Alpenlanden liggen de bergen in Duitsland een stuk lager. Mocht u geen risico willen nemen en zeker willen zijn van sneeuw, dan kunt u het beste kiezen voor het skigebied van Garmisch-Partenkirchen aangezien u hier kunt skiën op de sneeuwzekere Zugspitze, met 2.830 meter de hoogste berg van Duitsland. Een andere mogelijkheid voor wintersporten in Duitsland is Kleinwalsertal & Oberstdorf. In Feldberg en Winterberg zorgen kunstsneeuwinstallaties ervoor dat deze lager gelegen skigebieden sneeuwzeker zijn.

Skigebieden Wintersport in Duitsland

In Duitsland liggen de skigebieden verspreid over diverse streken. In de Duitse Alpen heb je door de hoge bergen de beste en uitgebreidste mogelijkheden. De pistes zijn er sneeuwzekerder en uitdagender. Maar ook in het Sauerland en Zwarte Woud kunt u goed skiën. Deze gebieden zijn gemakkelijk bereikbaar en een prima plek voor een korte vakantie of een weekendje weg. Een wintersport in Duitsland kun je prima in een skigebied in Beieren of Baden-Württemberg doorbrengen.

Wintersport in Duitsland

Wintersporten in Duitsland heeft de laatste jaren aan populariteit toegenomen. Niet alleen omdat het dichtbij is maar ook omdat een wintersport in Duitsland goedkoper is dan in andere Alpenlanden. De meeste mensen gaan op wintersport met de auto omdat de Duitse wintersportgebieden gemakkelijk bereikbaar zijn. Op de Duitse snelwegen zijn winterbanden verplicht.  In de wintersportgebieden is ruime keuze aan hotels, vakantiehuizen, pensions, hotels en chalets. Maar ook de prachtige natuur speelt een grote rol. Talrijke kleine skidorpjes met een authentieke wintersportsfeer zijn er in overvloed.

Sauerland

Wintersport in DuitslandVoor de beginnende skiërs zijn de zes bergen van de Skiliftkarussell Winterberg een goede bestemming. Maar ook de gevorderden kunnen zich hier prima vermaken. Rondom Winterberg liggen tien verschillende skigebieden die samen ruim 80 afdalingen en 45 pistekilometers tellen. Gezien de overbrugbare afstand kunt u zelfs in een dag heen en weer, met nog genoeg tijd om van het Sauerlandse plaatsje en de omgeving te genieten. In de directe omgeving ligt Willingen. Door de aanwezigheid van de grootste skischans ter wereld, is Willingen een geliefd wintersportgebied. Er zijn meerdere cabine- en sleepliften die de pistes bedienen. En omdat een groot deel van de pistes kunstmatig besneeuwd wordt, is het gebied bij uitstek geschikt voor veel vormen van wintersport.

Garmisch-Partenkirchen Wintersport in Duitsland

Wintersporten in Garmisch-Partenkirchen is al jaren een topper onder Nederlanders.
Dit legendarische skigebied is vooral bekend op door de Zugspitze, de hoogte berg van Duitsland maar ook om het jaarlijkse skischansspringen. Dit wintersportgebied in Duitsland is geschikt voor alle wintersporters. Naast het pistenetwerk met een totaal van meer dan 75 kilometer, zijn er langlaufloipes en talloze wandelroutes. De gletsjer is te bereiken via een treintje of de lift in Eibsee.
Ga je liever skiën in Frankrijk? Lees dan de blog over wintersport in Frankrijk.
Geen reactie's

Geef een reactie