Bezienswaardigheden in Triberg - Duitslandinfoblog.nl
16263
post-template-default,single,single-post,postid-16263,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Bezienswaardigheden in Triberg

03 jul Bezienswaardigheden in Triberg

Triberg heeft alles wat associeert met het Zwarte Woud. Een prachtig landschap, diepe dalen, kristalhelder water en zuivere lucht. Het Duitse Zwarte Woud, Schwarzwald, ligt in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg, tegen de Franse grens. Het stadje Triberg ligt op een uurtje rijden met de auto van Freiburg. In centrum vindt u vele souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurantjes, maar er zijn ook bezienswaardigheden in Triberg.

Bezienswaardigheden in Triberg

Watervallen van Triberg Bezienswaardigheden in Triberg
De watervallen van Triberg behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland. Zij zijn intussen uitgegroeid tot een populaire toeristische trekpleister. Er zijn zeven watervallen die samen een lengte van 163 meter overbruggen. Het biedt een prachtig natuurschouwspel.

De klim naar het hoogste punt van de waterval is niet mis: twee kilometer lang en op sommige momenten héél steil. Wie zich waagt aan de klim moet weten dat het zwaarste stuk onderaan de waterval ligt en dat de top pas zichtbaar wordt als je hem bijna bereikt hebt.

De wandeling over het natuurpad is een aanrader. Het is een unieke ervaring het water van grote hoogte naar beneden te zien kletteren en te genieten van het schitterende uitzicht (mede door de aangelegde bruggen kun je de waterval gemakkelijk van beide zijden bekijken. Let op: door het vallende water is het padje naast de waterval immens glad en is het dus opletten voor valpartijen.  De watervallen zijn het hele jaar door te voet bereikbaar en bieden ook in de winterdag een prachtig schouwspel. De watervallen worden iedere dag na het vallen van de avond verlicht.

Koekoeksklok Bezienswaardigheden in Triberg
De koekoeksklok komt uit het Zwarte Woud in Duitsland waar deze tussen het jaar 1730 en 1750 werd uitgevonden door de klokkenmaker Franz Anton Ketterer. De klokken zijn een bezienswaardigheid op zich en ze bestaan al meer dan honderd jaar. Er wordt gezegd dat de boeren tijdens de lange avonden in de wintertijd veel tijd aan uurwerken besteedden. Op deze manier zou de koekoeksklok zijn ontstaan. Vroeger werkte zo ’n klok met een blaasbalg, pijp en met een slinger. Tegenwoordig is het allemaal mechanisch en kan er op vele manieren “koekoek” worden geroepen. Triberg heeft de grootste koekoeksklok in de wereld. Deze werkende koekoeksklok ligt aan de B33. U kunt de klok zowel van binnen als van buiten bezichtigen.  In het nabij gelegen Furtwangen is een koekoeksklokken museum met honderden (handgemaakte) klokken.

Schwartzwaldbahn en Schwarzwaldbahn-belevenispad Bezienswaardigheden in Triberg
Karlsrune wordt met Konstanz aan het Bodenmeer verbonden door de Schwartzwaldbahn, een van de bezienswaardigheden in Triberg. Met een hoogteverschil van 670 meter en een maximale stijging van 20 promille is het de bergspoorweg met de meeste tunnels ter wereld namelijk 37! Het is één van de mooiste bergspoorwegen van Europa. In comfortabele dubbeldekkerwagons kunt u genieten van de prachtige natuur. Er is ook een begeleide tunneltocht met de historische stoomlocomotief. De Schwarzwaldbahn vertrekt elk uur vanaf het station van Triberg.

Brengt u meerdere dagen door in het Zwarte Woud, lees dan onze eerder verschenen blog met tips over bezienswaardigheden in deze omgeving.

Geen reactie's

Geef een reactie