Highlights van München - Duitslandinfoblog.nl
137
post-template-default,single,single-post,postid-137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Highlights van München

Highlights van Munchen

28 dec Highlights van München

Al eerder heb ik geschreven over bezienswaardigheden in München. Maar deze stad heeft zoveel te bieden, dat ik hierbij nog een aantal highlights van München met jullie wil delen.

Highlights van München

Neues RathausHighlights van München

Aan het indrukwekkende Mariaplatz ligt het nieuwe stadhuis ‘Neues Rathaus’. De drukke maar schitterend gedecoreerde gevel trekt direct je aandacht. Elke dag luiden de 43 klokken van dit stadhuis een mooi hoorspel. Tijdens dit klokkenspel wordt een voorstelling uitgevoerd door koperen poppen.

Kunstareal München

In het centrum van München ligt een heuse museumwijk. Deze deel van de stad wordt de Kunstareal München genoemd. De musea die zich in dit gebied bevinden zijn het Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek der Moderne, Städtische Galerie im Lenbachhaus, Museum Bradhorst, Türkentor, Glyptothek München, Staatliche Antikensammlungen, Haus der Kulturinstitute, Staatliches Museum Ägyptischer Kunst. De musea liggen allen op loopafstand van elkaar verwijderd en verdienen echt een plekje in de highlights van München.

Schloss NymphenburgHighlights van München

Het echtpaar Ferdinand Maria en Henriette Adelaide van Savoye gaven in 1664 de Italiaanse architect Agostino Barelli de opdracht om een paleis te bouwen. Dit prachtige paleis heeft in de loop van de jaren wat uitbreidingen gekregen en er werden wat paviljoens aan toegevoegd. De diverse bouwstijlen en verschillende invloeden zijn nu terug te zien in dit majestueuze gebouw. Delen van het paleis zijn toegankelijk voor publiek alsmede ook de stallen waar diverse rijtuigen te bewonderen zijn. Het 200 hectare tellende park is een lust voor het oog. De verschillende paviljoens en vijvers met fonteinen zijn werkelijk schitterend.

Englischen Garten

Eén van ‘s werelds grootste en uitgebreide stadsparken ligt hier in München. Dit is de Englischen Garten (Engelse tuin). Vele beelden, bossen, bomen en waterpartijen geven dit park een bijzonder rustgevende uitstraling. Een opvallend gebouw is de 25 meter hoge Chinese Toren. Verder is er in het park een amfitheater, ontmoetingsruimte, Japans theehuis en het Rumford House te vinden.

Deutsches Museum

Wie zich graag wil verdiepen in technologie en wetenschap, moet zeer zeker een bezoek brengen aan ‘s werelds grootste museum hierover. Dit Deutsches Museum heeft ongeveer 28.000 tentoongestelde objecten die over deze onderwerpen gaan. De officiële benaming is dan ook ‘Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik’. Het museum bevindt zich in een prachtig pand wat ligt op een eiland in het centrum van de stad.

Zum Augustiner

Een bezoekje aan Zum Ausgustiner mag niet worden overgeslagen als je in München bent. In dit restaurants annex bierhuis wordt uiteraard het beroemde Ausgustiner bier geschonken dat afkomstig is uit de oudste brouwerij van München. De typisch Beierse keuken in combinatie met een prachtige authentieke ambiance zorgt voor een plekje in de highlights van München.

München staat vooral bekend als verkeersknooppunt onderweg naar de wintersport in de Alpen. Ik hoop dat je door mijn twee blogs over de highlights van München enthousiast bent geworden over een bezoekje aan deze stad i.p.v. het negatieve gevoel over deze stad door de enorme verkeersdrukte.

1Reactie

Geef een reactie