Bierfestijn in München - Duitslandinfoblog.nl
15806
post-template-default,single,single-post,postid-15806,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Bierfestijn in München

20 jun Bierfestijn in München

Eerder heb je al kunnen lezen over de highlights van München en bezienswaardigheden in München. Nu weer een blog over München, want het is gewoon een hele leuke veelzijdige stad waar het dit jaar extra feest is. Het Duitse Reinheitsgebot bestaat 500 jaar! Dat betekent bier, bier en nog eens bier. Van exposities tot aan een Bierfestijn in München: als liefhebber van München en van bier wil je dit niet missen.

Reinheitsgebot

Al 500 jaar wordt in Beieren bier gebrouwen uit enkel graan, water en hop; een waar reinheidsgebod dus. De zes grote brouwerijen van de stad hanteren nog altijd deze werkwijze. Een werkwijze die de stad groot heeft gemaakt en die je vanaf nu zelf kunt bewonderen.

Tijdelijke musea in teken van bier

In het centrum van München staan dit jaar twee musea tijdelijk in het teken van bier. In het Münchner Stadtmuseum kun je terecht voor de expositie ‘Bier.Macht.München’. Hier doorloop je de gehele geschiedenis van het Beierse bier: van oude brouwtechnieken en bierprenten tot aan de rol van bier in de Beierse politiek. De expositie bezit zeker 700 stukken die je kunt bezichtigen.

Het tweede museum is het Jüdische Museum waar de expositie ‘Bier ist der Wein dieses Landes’ plaatsvindt. Het gaat hier vooral om de rol van bier in de joodse gemeenschap. Hoe Israeliërs bier ontdekten, het verband legden met rituelen en welke rol joodse brouwers spelen in de huidige biercultuur van München. Voor het eerst zal er in het café van het museum ook een Duits-Joods brouwsel worden geserveerd.

Bierfestijn in München

Wil je nog meer over bier te weten komen of gewoon een heerlijk biertje drinken, dan kun je naar het Bier- en Oktoberfestmuseum waar een permanente tentoonstelling staat. In het nabijgelegen Hofbräuhaus kun je het hele jaar de sfeer van het Oktoberfest opsnuiven. Vanaf mei begint het Biergärtenseizoen in München en kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat samen met de locals een pilsje happen in een van de 750 Biergärten die de stad rijk is. Naast kijken is proeven natuurlijk ook heilig bij een ode aan het Beierse biertje.

Bierfestijn in MunchenHeb je in de maand juli nog geen plannen? Ga dan naar het bierfestijn in München – Festival 500 Jahre Bayerisches. Van 22 tot en met 24 juli wordt het centrum van München ondergedompeld in een heus bierfestijn. Enthousiaste bierbrouwers laten zien hoe zij het typerende brouwsel, volgens het gouden reinheidsgebod, klaarmaken. Je kunt hier dus ook kennismaken met de vele biersoorten van Beieren, want alle brouwsels kun je hier proeven!

Prost und viel Spaß!

Geen reactie's

Geef een reactie