Kerstmarkt in Düsseldorf - Duitslandinfoblog.nl
48
post-template-default,single,single-post,postid-48,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

19 okt Kerstmarkt in Düsseldorf

Duitsland staat bekend om haar gezellige kerstmarkten en de kerstmarkt in Düsseldorf is zeker één van de leukste, zoniet de leukste. Ook wij willen dit jaar weer eens een kerstmarkt bezoeken om weer helemaal in de kerstsfeer te komen. Maar dan komt de vraag weer boven, gaan we een dag of meerdere dagen, rijden we er naar toe of gaan we met de trein?

Auto, bus of trein?

Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

De kerstmarkt van Düsseldorf is goed te berijden in een dag. Wil je niet zelf rijden en toch maar een dag gaan? Vele touroperators bieden dagexcursies per bus aan. Een comfortabele manier om naar de kerstmarkt te gaan, flink te shoppen, lekker van de glühwein te genieten en dan weer terug naar huis met de beentje omhoog en tassen vol Süßigkeiten en Weihnachtsschmuck.
Maar je kunt er natuurlijk ook een leuk weekendtripje van maken. Er zijn voldoende leuke betaalbare hotels. En als je dan toch langer gaat is het ook wel eens leuk om met de trein te gaan. Het is een voordelige en milieuvriendelijke manier van reizen en bovendien scheelt het gedoe met parkeren en parkeerkosten. Maar hoe dan ook, we gaan naar de kerstmarkt in Düsseldorf!

Kerstshoppen

Düsseldorf is een geweldige stad voor kerstshoppen. Het gehele centrum is tijdens de kerstmarkt prachtig versierd. Aan de etalages wordt veel tijd besteed. Het ziet er allemaal erg sfeervol uit. De kerstmarkt van Düsseldorf is ook erg afwisselend doordat d zes pleinen die het decor vormen elk een geheel eigen karakter hebben. De sfeer op elk plein is anders. Het ene plein is modern terwijl het andere plein juist heel traditioneel is.

Kerstmarkt Düsseldorf; ook leuk voor de kleintjes!

De kerstmarkt in Düsseldorf is het ideale uitje voor het hele gezin. De kerstmarkt is met al haar gezelligheid voor iedereen aantrekkelijk. Gezellige muziek en mooie lichtjes maken de kerstmarkt ook voor kinderen leuk. Daarnaast is op de Schadowplatz speciaal voor de allerkleinsten een overdekt poppentheater ingericht. Na afloop kunt u nog even zwierig nagenieten in de draaimolens op het plein.

Video Kerstmarkt in Düsseldorf


Heb je ook al zin aan een bezoekje aan de kerstmarkt? De kerstmarkt in Düsseldorf gaat dit jaar op 19 november van start. En hoe je ook gaat en hoe lang maakt niet uit, je komt gegarandeerd terug met een kerstsfeer.
Heb jij tips voor het bezoeken van een kerstmarkt in Duitsland, dan laat het me even weten. Wellicht kunnen we een keer naar andere stad gaan om een kerstmarkt te bezoeken.

1Reactie
  • Kerstmarkten in Duitsland - Duitslandinfoblog.nl
    Geplaatst op 10:01h, 14 november Beantwoorden

    […] De Düsseldorfer kerstmarkt is een van de mooiste van Duitsland en de meeste bekende kerstmarkt onder Nederlanders.  De 6 verschillende kerstmarkten zijn over meerdere pleinen verspreid. Het stadhuis van Düsseldorf vormt het prachtige decor voor de kerstmarkt op de Marktplatz en waan je je in de renaissance. De jugendstil Engeltjesmarkt op de Heinrich-Heine-Platz is ook echt de moeite waard. Overal om je heen schitteren gouden engeltjes!  Tussen de kerstmarkten liggen de bekende winkelstraten. De met kerstversieringen aangeklede hutten veranderen de stad gedurende vier weken in een winters sprookje voor de gehele familie. Vergeet trouwens je schaatsen niet, want op de 450m2 grote schaatsbaan op de Gustaf Grundgens Platz voel je je weer even helemaal kind. Meer weten over de Kerstmarkt in Düsseldorf; lees onze blog van vorig jaar over dit onderwerp. […]

Geef een reactie