Kerstmarkten in Duitsland - Duitslandinfoblog.nl
16003
post-template-default,single,single-post,postid-16003,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten in Duitsland

14 nov Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkten in DuitslandNog even en de drukke, gezellige decembermaand staat weer voor de deur! Sfeervolle kraampjes, gezellig verlichte straten, geurige winterse lekkernijen en vrolijke kerstliedjes. Bezoek eens een van de mooiste en sfeervolle kerstmarkten in Duitsland, dichtbij de grens en toch zo anders. Weelderig versierde voetgangerszones en winkelcentra inspireren u bij het doen van uw kerstinkopen. Op de gezellige Duitse kerstmarkten vindt u alles wat uw hartje begeert! Rond 20 november 2016 begint de kerstsfeer in Duitsland en de hoogste tijd dus om samen te kerstshoppen en de mooiste kerstcadeautjes en decoraties in te slaan!

Kerstmarkten in Duitsland; Keulen

Keulen is opgedeeld in 9 kerstmarkten. In het centrum rond dKerstmarkten in Duitslande Dom staan 160 houten kraampjes in een winterwonderlandschap. Deze locatie wordt wel omschreven als schilderachtig!  Uniek aan deze stad is dat er een speciale homo-kerstmarkt – genaamd ‘Christmas Avenue’ – wordt georganiseerd. Veel homo’s en lesbiennes over de hele wereld bezoeken deze kerstmarkt. De oudste kerstmarkt van Keulen is de Neumarkt waar alle kramen nog steeds zijn opgetrokken in de stijl van de jaren ’70.

Kerstmarkten in Duitsland; Düsseldorf

Kerstmarkten in DuitslandDe Düsseldorfer kerstmarkt is een van de mooiste van Duitsland en de meeste bekende kerstmarkt onder Nederlanders. De 6 verschillende kerstmarkten zijn over meerdere pleinen verspreid. Het stadhuis van Düsseldorf vormt het prachtige decor voor de kerstmarkt op de Marktplatz en waan je je in de renaissance. De jugendstil Engeltjesmarkt op de Heinrich-Heine-Platz is ook echt de moeite waard. Overal om je heen schitteren gouden engeltjes! Tussen de kerstmarkten liggen de bekende winkelstraten. De met kerstversieringen aangeklede hutten veranderen de stad gedurende vier weken in een winters sprookje voor de gehele familie. Vergeet trouwens je schaatsen niet, want op de 450m2 grote schaatsbaan op de Gustaf Grundgens Platz voel je je weer even helemaal kind.

Meer weten over de Kerstmarkt in Düsseldorf; lees onze blog van vorig jaar over dit onderwerp.

Kerstmarkten in Duitsland; Münster

Kerstmarkten in DuitslandEen kerstmarkt die ook net over de grens ligt is Münster. Vijf verschillende kerstmarkten op en rond het romantische en historische Bad Bentheim staan 300 kraampjes met veelal handgemaakt houtsnijwerk, speelgoed en allerlei lekkernijen. Snoep van de gepofte kastanjes of de traditionele Bratwurst. De vijf kerstmarkten zijn te vinden bij het Kiepenkerl-monument, aan de voet van de Lamberti-kerk, in de binnenhof van het stadhuis, op de Aegidii-markt met zijn prachtige kribbe en bij de Überwasserkirche.

Als u denkt dat een Kerstmarkt vooral leuk is voor mensen van een ‘zekere’ leeftijd, dan heeft u het mis. Op de gezellige Duitse kerstmarkten vindt u alles wat uw hartje begeert! Ervaar zelf hoe bijzonder de kerstsfeer in Duitsland is die begint in de week rond 20 november 2016.

1Reactie
  • Kerstmis - Nederlandinfoblog.nl
    Geplaatst op 10:48h, 08 december Beantwoorden

    […] en cadeaus of bezoeken de befaamde kerstmarkten in Nederland of in de ons omringende landen, zoals Duitsland en Engeland. Kerstwensen worden weer massaal verstuurd. In deze blog alles over […]

Geef een reactie