Favoriete bezienswaardigheden in Duitsland - Duitslandinfoblog.nl
15988
post-template-default,single,single-post,postid-15988,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Favoriete bezienswaardigheden in Duitsland

Favoriete bezienswaardigheden in Duitsland

12 dec Favoriete bezienswaardigheden in Duitsland

Het Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, staat al enkele jaren nummer 1 in de topbestemmingen van Duitsland. De bezoekersmagneten slot Neuschwanstein en de Dom van Keulen maken de top drie compleet. Nieuw in de top tien van favoriete bezienswaardigheden in Duitsland zijn de Zugspitze, de Partnachklamm in Garmisch-Partenkirchen en de Romantische Strasse.

Favoriete bezienswaardigheden in Duitsland: Zugspitze

Favoriete bezienswaardigheden in DuitslandDe hoogste berg in de Tiroler Zugspitz Arena is met zijn 2.962 meter hoog, de Zugspitze. U bereikt de top in slechts 10 minuten met de Zugspitzbaan. Op heldere dagen heeft u vanaf de top een uitzicht over 4 landen. Vanaf het ruime panoramaterras is ook de Grossglockner, de Piz Bernina, of de tv-toren in München te zien. Het adembenemende panorama van de Zugspitze is overweldigend. Staande op een glazen oppervlak kun je in de diepte kijken. Er is ook een museum dat de geschiedenis van de berg vertelt. Deze favoriete bezienswaardigheid in Duitsland biedt zowel in de zomer als winter veel vakantieplezier. Het enige gletsjer-skigebied heeft meer dan 100 kilometer aan skipistes, verdeeld over drie skigebieden. In de zomer kunt u hier naar hartenlust wandelen, fietsen of zwemmen in de bergmeren.

De kloof van Partnachklamm

OnFavoriete bezienswaardigheden in Duitslandgeveer 25 minuten lopen van Garmisch Partenkirchen ligt de kloof Partnachklamm, een van de favoriete bezienswaardigheden in Duitsland. De kloof wordt gevormd door de rivier de Partnach die een sterke afdaling maakt tussen de rotswanden. U kunt een wandeling door de kloof maken echter de toegang is wel betalend: het kost €3 à €3,50. In de winter ziet u hier bij het heldere water ijsformaties. Er worden trips met fakkels door de kloof georganiseerd. De wandeling door de kloof duurt ongeveer een uur. De ondergrond is meestal modderig of slipperig door de gladde rotsen. Vaak moet je door tunnels die zijn uitgehakt in de rotsen die soms slechts 1,75 meter hoog zijn. Bereid je er wel op voor dat je nat zult worden. Niet zozeer van het rivierwater maar wel van het water dat van de rotsen afdrupt. Aan het eind van de kloof komt u uit bij een prachtig dal.

Romantische StrasseFavoriete bezienswaardigheden in Duitsland

De Romantische Strasse is de bekendste en populairste toeristische route van Duitsland. Door het magazine Focus werd de Romantische Strasse met z’n 24 miljoen dagbezoekers en ver over de 5 miljoen overnachtingen tot de “wel beroemdste vakantieattractie van Duitsland” gekozen. De naam Romantische Strasse brengt onder woorden wat velen van de binnen- en buitenlandse gasten bij het zien van middeleeuwse steden of het droomkasteel Neuschwanstein ervaren:  fascinatie en het gevoel teruggeplaatst te zijn naar lang vervlogen tijden. De route begint in de plaats Würzburg en eindigt in Füssen midden in de prachtige natuur. Tijdens deze favoriete bezienswaardigheid komt u in allerlei dorpjes en steden. Op deze route treft u de meest prachtige burchten, kastelen, kerken, kloosters en middeleeuwse stadskernen aan. U kunt de route niet missen want langs de weg bevinden zich wit omlijnde bruinen borden met daarop ‘Romantische Strasse’. Neem de tijd om de natuur, kunst en culinaria langs de Romantische Strasse te verkennen.

Geen reactie's

Geef een reactie