Wat te doen in Halle? - Duitslandinfoblog.nl
Wil je een weekend naar Halle, lees onze blog. Dan ben je snel op de hoogte van de bezienswaardigheden en geschiedenis van deze prachtige stad!
Weekendje weg in Halle, Leipzig, Duitsland
16276
post-template-default,single,single-post,postid-16276,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Wat te doen in Halle?

Wat te doen in Halle

24 jul Wat te doen in Halle?

Wat te doen in HalleDe Duitse stad Halle ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf de Duitse plaats Leipzig. Wil je weten wat te doen in Halle? Lees dan deze blog. Het is een mooie stad met zowel een artistieke als muzikale geschiedenis. Bovendien is de stad een belangrijk centrum voor het uitgeven van boeken in Duitsland. Maar de stad is vooral bekend als de geboorteplaats van Georg Friedrich Händel, de grote componist. De geschiedenis van de stad biedt een verscheidenheid aan architectonische hoogtepunten en een grote mix van bestaande kunst, cultuur en ontspanning.

Wat te doen in Halle?

Geschiedenis van Halle
Halle wordt voor eerst genoemd in een kroniek uit het jaar 806. Niemand minder dan Johanna van Constantinopel gaf in 1225 ‘stedelijke vrijheden’ aan Halle en de stad trad in 1260 toe tot het Hanze-handelsgenootschap. De vroegmiddeleeuwse zoutstad ontwikkelde zich tot een culturele stad en de basis voor de latere industriële ontwikkeling werd gelegd. Verschillende tijdperken hebben hun stempel achtergelaten in de stad. Voorbeelden van de late Middeleeuwen en de Reformatie zijn de Neue Residenz, de Kathedraal van Halle en de Moritzburg. In 1694 opende de universiteit haar poorten. Na de tweede wereldoorlog verdween Halle achter het IJzerengordijn en was lange tijd niet te bezoeken voor Westerse toeristen. De chemische industrie voerde de boventoon tijdens de DDR- periode. Met het verdwijnen van de DDR verdwenen ook geleidelijk de chemische industrie.

Bezienswaardigheden in Halle

Het Händel-Haus aan de Große Nikolaistrasse
Dit is een museum in het geboortehuis van de componist Georg Friedrich Händel, die er geboren werd op 23 februari 1685. Er is de permanente tentoonstelling ‘Händel – Der Europäer’ ondergebracht die op een oppervlakte van 550 m² informeert over het leven en werk van de beroemde componist. Door geraffineerde ensceneringen zoals het ‘faden’ van het portret van Händel en het miniatuur-baroktheater krijgen de bezoekers de indruk Händel hier ‘live’ te beleven

Landesmuseum für Vorgeschichte
Het Landsmuseum für Vorgeschichte is een van de belangrijkste archeologische musea van Europa. Hier vindt u de wereldberoemde hemelschijf van Nebra. De hemelschijf van Nebra is een van de belangrijkste archeologische vondsten uit de afgelopen eeuw. De bronzen schijf die met goud is afgezet toont de tot nu toe oudste concrete afbeelding van de kosmos wereldwijd. De buitengewone afbeelding geeft ons een levendig inzicht in het leven tijdens het stenen en bronzen tijdperk, toen neanderthalers, holenleeuwen en mammoets de wereld bevolkten.

Marktkerk van Onze-Lieve-Vrouwe
De Onze Lieve Vrouwen marktkerk is tussen 1529 en 1554 gebouwd. Het verhaal gaat dat in 727 op dezelfde plaats een kerk is gesticht door

Wat te doen in Halle

de heilige Hubertus. De huidige kerk verving twee oudere kerken waarvan de torens bewaard bleven en onderdeel werden van de nieuwe kerk. Het is één van de belangrijkere gebouwen van de late gotiek in Midden-Duitsland. De vier torens vormen samen met de Rode Toren van het stadhuis het symbool van de stad. Hiermee wordt de bijnaam van Halle, “Stadt der fünf Türme”, (stad van de vijf torens) verklaard. Het verhaal gaat dat in 727 de heilige Hubertus op deze locatie al een kerkje gesticht had.

Beatles museum
Het Beatles musseum van Halle is een must voor de echte Bealtes fan. Het museum heeft 4 verdiepingen met vele Beatles attributen en er worden meer dan 3500 exposities getoond. Het museum toont foto’s, krantenartikelen, posters en een grote verscheidenheid aan curiosa. Ook zijn er visuele en audio-tentoonstellintgen.

Chocoladefabriek
Zeer interessant museum over chocolade en hoe het gemaakt wordt. Er is zelfs een salon van chocolade op ware grootte! De Joodse familiegeschiedenis verhaalt vanaf de oprichting in 1804. De winkel is een bezoek waard want je gaat niet zonder gekochte chocolade weg.

Ga je binnen kort naar Leipzig vergeet dan niet om ook een bezoek te brengen aan de Halle, Je weet nu wat te doen in Halle. Lees ook blogs over andere bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Berlijn of andere bezienswaardigheden in Duitsland. Heb je nog tips over wat te doen in Halle, laat het ons weten!
 

Geen reactie's

Geef een reactie